3FM nieuws

Videoclip Coldplay ode aan stripauteur Moebius

  1. Nieuwschevron right
  2. Videoclip Coldplay ode aan stripauteur Moebius

Het eerste deel van Coldplays zesdelige stripserie over held Mylo Xyloto is een ode aan de overleden stripauteur Moebius.

'Hurts Like Heaven' is de vijfde single van het album Mylo Xyloto. In de videoclip zie je het eerste deel van een zesdelige stripserie rond het titelpersonage Mylo Xyloto. De grafische inspiratie komt van het werk van de Franks stripauteur Moebius, die in maart 2012 overleed.

Wie is Mylo Xyloto?

Mylo Xyloto is een fictief personage dat meer dan drie jaar geleden bedacht werd door de mannen van Coldplay en hun goede vriend, schrijver en regisseur Mark Osborne (bekend van animatiefilms Kung Fu Panda en The SpongeBob Squarepants). Het fictieve personage Mylo Xyloto is niet alleen een inspiratiebron geweest voor Coldplays nieuwe album, het is ook de hoofdpersoon in een zesdelige stripserie rondom het album.

Coldplays personage Mylo Xyloto vecht voor kleur

Kleur is een belangrijk thema rondom het vijfde studioalbum van Coldplay. In het eerste deel van de stripserie zie je hoe Mylo Xyloto de strijd aan gaat met het regime van Major Minus, een tiran die heerst over de staat Silencia waar geluid en kleur verboden worden. Mylo Xyloto probeert met kleurige graffiti-slierten de inwoners van de staat Silencia te 'bevrijden'. De volledige stripserie wordt in februari 2013 uitgebracht.

Coldplay – 'Hurts Like Heaven'

Ster advertentie
Ster advertentie