3FM nieuws

Pinkpop: voor jong en oud

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop: voor jong en oud
Het publiek maakt het festival óók. Proud to present: een dwarsdoorsnede van het Pinkpoppubliek.

Voila... zie hier de Pinkpopbezoekers. Alleen onder de noemer Pinkpop te vangen, verder zijn ze heel verschillend.


Luc en Joris

Luc en Joris zijn zo groen als als het Pinkpopgras zelf. Dit is hun eerste keer voor de zestienjarige boys. Vanochtend om elf uur zijn ze afgezet door hun ouders en vanavond worden ze weer opgehaald. Straks meeten ze met hun vrienden die bij de tent staan. Ze kijken het meeste uit naar Green Day. Maar Destine kan hun goedkeuring ook wel wegdragen. Eigenlijk zijn het kleine rockertjes, want ook bij de Editors zullen Joris en Luc staan.


Marjolein en Jaap

Marjolein en Jaap vallen op door de biertjes in hun handen op het vroege tijdstip: 'Maar we zijn er maar één dag. Gister waren er er niet.' Ah, dan is het logisch! Ze zijn lekker met zijn tweetjes op stap. Vorig jaar hebben ze dat ook gedaan en dat beviel hun prima. Ze komen vooral voor Moke en de Editors. En maak je geen zorgen: ze zijn met het openbaar vervoer, en kunnen dus lekker biertjes blijven drinken. Want dat is wel het lekkerst op zo'n zonnige Pinkpop zaterdag.


Anke en Jos

Anke en Jos zijn de ultieme Pinkpopbezoekers. Ze komen al 20 jaar naar het festival... toe het nog in Geleen was! Dat is echt al meer dan 100 jaar geleden, toch? Deze Pinkpop mammoeten zijn echte muziek liefhebbers. Vorige maand waren ze nog bij Rufus Wainwright. En nog niet heel lang geleden bij Andrew Bird. Maar goed, ze komen elk jaar trouw naar Pinkpop in hun 32- jarige huwelijk. Ze hebben ook al twee kleinkinderen. Anke en Jos nemen de muzikale opvoeding van hen op zich. Ze verheugen zich vooral op Green Day en Moke. Maar ook op Skunk Anansie en Pink, want die geeft gewoon goede shows.


Ster advertentie
Ster advertentie