3FM nieuws

Arme studenten, opgelet: je week-OV geldt straks misschien ook op zondag

  1. Nieuwschevron right
  2. Arme studenten, opgelet: je week-OV geldt straks misschien ook op zondag

Er wordt nagedacht om studenten ook op zondag gratis te laten reizen. Dank u, dames en heren van de overheid.

Ben jij student? Heb jij een OV-weekkaart? Goed nieuws: dan wordt de zondag misschien toegevoegd als gratis reisdag. Verschillende ministeries en OV-bedrijven zijn aan het onderzoeken of ze dit mogelijk kunnen maken.

Dit is het beste plan ever

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker en staatssecretaris van Infrastructuur Sharon Dijksma zeggen daar blij mee te zijn. En dat vinden wij nog zacht uitgedrukt. Want als jij, als Amsterdamse student, besluit om op zondag nog even terug te gaan naar je hometown Nijmegen, scheelt dat je namelijk best wel wat struggles. Drie, om precies te zijn.

1. Money besparen

Je kent het wel. Het is einde van de maand en je wil je geld eigenlijk voor iets anders gebruiken (eten bijvoorbeeld, op zich best handig), maar je moet nog reizen. Dit probleem wordt een stuk minder erg als het week-OV ook gewoon al op zondag gaat gelden!

2. Vroeg opstaan

Als je in Amsterdam studeert maar je ouders in Zwolle wonen, dan weet je vast hoe het is om op maandagochtend extra vroeg op te staan zodat je weer gratis kunt reizen. Als je dit plan dus doorgaat, betekent dat dat je op zondagavond weer lekker naar huis kan en geen insanely vroege wekker hoeft te zetten op maandagochtend. Da's voor iedereen beter.

3. F*ck avondcolleges

Vorig jaar was er wat verzet omdat de NS onderwijsinstellingen wilde vragen om colleges naar de avond te verschuiven. Hiermee wilde de NS de de drukte tijdens de spits verminderen.

In plaats van het doorzetten van dit plan, hebben ze naar andere oplossingen gekeken. Thank god.

Wanneer dit plan wordt doorgezet of hoe het gratis-reizen-op-zondag er precies uit komt te zien weten we nog niet.

Ster advertentie
Ster advertentie