3FM nieuws

Bazarts 'Nacht' klinkt alsof God zelf in je oor zingt

  1. Nieuwschevron right
  2. Bazarts 'Nacht' klinkt alsof God zelf in je oor zingt

In België zijn ze al superpopulair, in Nederland nog redelijk onbekend. En dat is onterecht wat 3FM-DJ Wijnand Speelman betreft. We vroegen hem waarom Bazart absoluut in jouw playlist moet staan.

Nieuwe muziek hoor je op 3FM! Iedere week zetten we nieuwe tracks op de 3FM-playlist, waarvan Bazart's 'Nacht' er eentje is. Dit nummer is afkomstig van Echo, hun debuutalbum uit september 2016.

Wijnand Speelman over zijn liefde voor Bazart

3FM-DJ Wijnand Speelman is keihard fan van Bazart en steekt het niet onder stoelen of banken. Hij noemt Echo de soundtrack voor een perfecte avond. Toen hij pas naar huis reed na zijn vrijdagavondshow, Barend & Wijnand, zag hij alle lichtjes van gebouwen, huizen en lantaarns aan zich voorbij gaan en liet hij zich helemaal meevoeren door de muziek.

Hij droomde helemaal weg. Een klein gevaar op de weg dus, maar het ging goed allemaal ;) Wijnand is ook erg te spreken over de zachte sound van Echo.

"Waar Nederlandstalige muziek soms wat hard klinkt, is het Vlaams op dit album zo zacht dat het klinkt alsof God zelf in je oor zingt."

En 'Nacht'? Dat is de perfecte opvolger van 'Goud', vindt Wijnand.

"De opbouw van couplet naar refrein is zo mooi, het is een perfect passende muzikale puzzel. De zachtheid en de emotie is voelbaar!"

Bazart verkocht de Lotto Arena uit

Je hoort het dus, prachtmuziek. Dat vinden ze in België ook, Bazart gaat daar namelijk als een malle! Ze verkochten in september binnen een paar uur twee shows uit in de Lotto Arena, wat te vergelijken valt met het twee keer uitverkopen van de Heineken Music Hall. Da's tienduizend man! We zijn benieuwd wanneer ze die aantallen in ons land binnen zullen slepen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie