3FM nieuws

Kempi zegt te zijn mishandeld door de politie

  1. Nieuwschevron right
  2. Kempi zegt te zijn mishandeld door de politie

Rapper zegt op het politiebureau van het korps Haaglanden mishandeld te zijn. De politie zelf heeft een ander verhaal.

Kempi doet aangifte tegen enkele agenten van het politiekorps Haaglanden, ze zouden hem mishandeld hebben. In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 augustus is er een voorval geweest waar Kempi en de politie andere verhalen over hebben.

Dubbel parkeren en openstaande boetes voor Kempi

Kempi werd door de politie aangehouden wegens een dubbel geparkeerde auto. Na het checken van zijn nummerplaat bleek dat de rapper nog twee openstaande boetes had staan, waarop hij werd meegenomen naar het bureau.

Toen op het bureau bleek dat de rapper de boetes niet direct kon betalen Kempi's manager gebeld om het benodigde bedrag te brengen. Tijdens het wachten op de manager is er een voorval geweest waar verschillende versies van de ronde doen.

Werkte Kempi mee of hebben de agenten onjuist gehandeld?

Volgens de politie heeft Kempi op het bureau "denigrerende en beledigende opmerkingen heeft geuit" tegen de aanwezige agenten. De agenten accepteerde dit niet en gingen over tot aanhouding. Kempi is tijdens deze aanhouding gewond geraakt in zijn gezicht, rug en armen.

De rapper zegt volledig meegewerkt te hebben met de arrestatie en dat de agenten zonder reden agressief tegen hem werden. De politie heeft op hun beurt laten weten dat Kempi zich verzette tegen de aanhouding en dat hierdoor een strubbeling ontstond waar het letsel bij is ontstaan.

Kempi vraagt camerabeelden aan voor bewijs

Kempi heeft laten weten het er niet bij te laten zitten. Hij heeft camerabeelden van het incident opgevraagd om mogelijk als bewijs op te dienen tegen de aanklacht tegen de agenten.

Ster advertentie
Ster advertentie