3FM nieuws

Tweede studioalbum Lana Del Rey uit in juni

  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede studioalbum Lana Del Rey uit in juni

Na maanden van speculatie heeft Lana Del Rey via Facebook bevestigd dat haar tweede album, Ultraviolence, op 16 juni verschijnt.

Ultraviolence bevat onder andere de nieuwe single 'West Coast' en is geproduceerd door The Black Keys-bandlid Dan Auerbach.

Lana Del Rey - Ultraviolence

Del Rey plaatste woensdag 14 mei foto's van de plaat op Facebook met daarboven de tekst "ULTRAVIOLENCE. JUNE 16 2014" en een link naar haar website waarop de Ultraviolence al te bestellen is. Ultraviolence is geproduceerd door The Black Keys-muzikant Dan Auerbach. De nummers zijn geschreven door Del Rey in samenwerking met Rick Nowels, die ook al voor Madonna, Ellie Goulding en CeeLo Green schreef. Van het album verschijnt ook een collectors box met foto's en speciale vinyluitgaven.

Lana Del Rey

De echte naam van singer-songwriter Lana Del Rey is Lizzy Grant. Ze is geboren in New York, maar woont in Londen. In Nederland breekt ze door met het nummer 'Video Games', dat op de dubbelzijdige single 'Video Games/Blue Jeans' verschijnt. Deze single komt uit in oktober 2011. Het debuutalbum van Lana del Rey, met de titel Born to Die, verschijnt op 31 januari 2012 en wordt ontvangen met wisselende reacties.

Beluister hier alvast Del Reys nieuwe single 'West Coast':

Lana Del Rey - 'West Coast'

Ster advertentie
Ster advertentie