3FM nieuws

Reggae-artiest Vybz Kartel krijgt levenslang voor moord

  1. Nieuwschevron right
  2. Reggae-artiest Vybz Kartel krijgt levenslang voor moord

De Jamaicaanse reggae- en dancehall-artiest Vybz Kartel heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen voor moord.

De rechtbankjury in Kingston achtte bewezen dat Vybz Kartel, wiens echte naam Adidja Azim Palmer is, in 2011 zijn oud-zakenpartner Clive Williams heeft gedood. De twee zouden ruzie hebben gekregen over verdwenen vuurwapens.

In stukjes gehakt

Vanaf de telefoon van Kartel was een smsje verstuurd waarin stond dat Williams in zoveel stukjes was gehakt, dat zijn lichaam nooit meer teruggevonden zou worden. Het stoffelijk overschot van Williams is inderdaad nooit gevonden.

Shawn Storm ook schuldig bevonden

Naast Vybz Kartel zijn ook drie andere verdachten schuldig bevonden aan moord. Een van de veroordeelde handlangers van Vybz Kartel is Shawn Campbell, ook een reggaeartiest, bekend onder de naam Shawn Storm.

Wereldwijde hits

Vybz Kartel is een van de grote namen in de muziekscene van Jamaica en heeft meerdere internationale hits gehad. Kartel heeft samengewerkt met onder andere Missy Elliot, Busta Rhymes, M.I.A., Rihanna en Major Lazor. Enkele bekende tracks van hem zijn 'Pon De Floor', 'Wine & Go Down', 'Go Go Wine' en 'Summertime'.

Veel aanvaringen met justitie

Vybz Kartel heeft al meerdere aanvaringen met justitie gehad. Zo werd hij opgepakt op verdenking van drugsgebruik en verboden wapenbezit. Ook werd hij eerder al aangeklaagd in een dubbele moordzaak in Jamaica. Toen werd hij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Major Lazer ft. Vybz Kartel - 'Pon De Floor'

Vybz Kartel - 'Go Go Wine'

Ster advertentie
Ster advertentie