3FM nieuws

Kenny B heeft eigenlijk twee verschillende levens

  1. Nieuwschevron right
  2. Kenny B heeft eigenlijk twee verschillende levens

Het is alweer twee jaar geleden sinds Kenny B voor het laatst bij 3FM was. Toentertijd had hij een gigantische hit te pakken met het nummer 'Parijs'. Deze week is hij de Vodgast bij De Bende van Van der Lende en praat hij met 3FM dj Herman (vervanger van de vakantievierende Frank) over zijn leven voor, tijdens en na 'Parijs' en zijn nieuwe single.

De Nieuwe Parijs

Het is niet niks om zo'n hit als 'Parijs' op je naam te hebben staan. Er ligt dan een hoge druk op je schouders om dit succes te blijven evenaren. Toch heeft Kenny B daar maar weinig last van: "Ik heb nooit gezegd dat ik een nieuwe 'Parijs' zou maken. Ik ben geen arts die met chirurgische precisie zoiets maakt. Je maakt het en het bevalt of het bevalt niet."

Bemiddelaar in een burgeroorlog

Je zou het niet verwachten, maar voor zijn muzikale carrière had Kenny B een heel ander bestaan als militair en vredesonderhandelaar. Tijdens de Binnenlandse Oorlog die eind jaren tachtig in Suriname werd uitgevochten, was hij politiek commissaris van het Nationale Leger en heeft hij deelgenomen aan de vredesbesprekingen.

Kenny B vindt het zelf ook bijzonder dat hij twee van zulke verschillende levens heeft in één leven: "Juist daarom ben ik ook zo van de vrede, van oplossingen en het proberen om door één deur te gaan, want ik weet hoe het er uit ziet als het oorlog is."

Check het hele gesprek tussen Herman en Kenny B hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie