3FM nieuws

'Hello, it's me'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Hello, it's me'

De Britse zangeres die met dat ene zinnetje een volledige zaal stil krijgt: Adele. 17.000 mensen scheurden woensdagavond naar de Ziggo Dome. Maar wie zijn deze mensen precies?

Van 'Hello' tot 'Chasing Pavements' tot 'Rolling In The Deep'. De Ziggo Dome werd woensdag (1 juni) op z'n kop gezet door een artieste van wereldformaat. Adele zong de hits, haar favoriete albumtracks en de soundtrack voor de James Bond-film. Voor ieder wat wils, dus. En da's maar goed ook, want er zat een diverse clubje mensen in de zaal.

1. Het gezin

Naar Adele gaan is het perfecte gezinsuitje. Dat vonden Kees, Wilma, Jessica en Claudia ook. Met z'n vieren stapten ze op de trein richting Amsterdam. Ze hebben mooie herinneringen aan 'Rolling In The Deep' en 'Someone Like You'. Wilma: "Ons nichtje is zwaar gehandicapt. Haar vader liet ons kennismaken met Adele. We weten niet hoe lang ons nichtje nog leeft, dus elke keer als we Adele horen, denken we aan haar."

Het gezin vindt dat Adele na haar break alleen nog maar sterker is teruggekomen.

"Er zijn maar weinig artiesten die hun carrière op pauze zetten voor hun kids. Zij doet het gewoon en komt nóg beter terug!"

2. Mama's night out

Jubelend zaten ze in de trein: drie schoonzusjes uit Leiden. Adele is hun welverdiende girl's night out. Eindelijk een avondje zonder de mannen, die zitten thuis met de kids.

De mama's hadden er de hele dag voor uitgetrokken en al flink wat voorpret achter de kiezen (lees: wijn en olijven). In de trein discussieerden ze over de vraag wat het beste nummer is van Adele. Het werd 'Rolling In The Deep'.

3. De vriendinnen

Charlotte en Masha scoorden op de fan-schaal een dikke acht van de tien punten. De kaartverkoop was lastig, maar Charlotte liet zich niet tegenhouden.

"Tijdens een hoorcollege heb ik op mijn telefoon de kaartjes gefixt. Ik heb ruim een uur in de digitale rij gestaan. Om tien over tien was ik er eindelijk door!"

Met name het laatste album van Adele, 25, valt in de smaak bij de twee vriendinnetjes: "Ik hoop dat ze 'Remedy' laat horen. De tekst sluit aan op mijn leven." En verder hadden ze er gewoon &#$@*& veel ziiiiiin in!

4. De einzelgänger

Ik zat naast een meisje dat misschien wel Adeles allergrootste fan is. Ze was in haar eentje omdat ze niemand mee kon krijgen (omdat de toegangsprijzen toch best hoog waren). Maar dat vond ze geen punt. Ze wilde, en ging, nadat ze met zeven computers klaar zat om een kaartje te bemachtigen.

Alleen sloeg woensdagavond het noodlot toe. Ze had een nieuwe broek met wijde pijpen aangetrokken, waarin ze met haar hak bleef steken toen ze onderweg was naar de Ziggo Dome. Ze ging face first tegen de grond.

"Uit ellende bleef ik roerloos liggen, waardoor mensen dachten dat ik doodging."

Gelukkig was dat níet het geval. Haar knie deed wel pijn, maar gelukkig was het Adele-concert seated en kon ze dus lekker relaxed vanuit een stoeltje genieten.

5. De vader en dochter

Dit zijn Gunnar en Alisa. Het was voor hen allebei de eerste keer dat ze Adele gingen zien. Alisa had veel zin in 'Hello' en 'Million Years Ago': "Ik vind dat ze gewoon heel mooi kan zingen." Ook Gunnar was blij dat hij überhaupt een kaartje had bemachtigd:

"We hadden de laatste kaartjes. We zitten niet eens naast elkaar, maar vlak achter elkaar. Mijn andere dochter zit aan de andere kant van de zaal, haha. Maar hey, we zijn er!"

6. De stelletjes

Je struikelde er bijna over: de knuffelende stelletjes. Ze deinden romantisch mee op 'To Make You Feel My Love' en vervloeken stiekem hun exen tijdens 'Rolling In The Deep'. Adele was echt wel hét concert om naartoe te gaan met je lover. Want het is heus niet allemaal sadness en break-ups ;)

Ga jij de komende dagen nog naar Adele? Stuur een appje in de 3FM-app en laat weten wat je ervan vindt! Verder kun je hier het eerste concert van Adele in Amsterdam (her-)beleven.

Ster advertentie
Ster advertentie