3FM nieuws

Een psychedelische versie van 'Drank En Drugs'

  1. Nieuwschevron right
  2. Een psychedelische versie van 'Drank En Drugs'

The Mysterons uit Amsterdam kwamen op 2 september langs met hun psychedelische grooves. Na Lowlands kon de vijfkoppige band Hilversum natuurlijk niet overslaan. Ze bezochten Giel en speelde live op De Speelplaats.

De band heeft al de nodige ervaring! De instrumentalisten zijn ook actief in andere bands zoals PAUW en Jungle By Night. De frontvrouw is fresh, maar daar merk je niks van. De band bracht dit jaar hun EP 'The Mysterons EP' uit en is hard aan de weg aan het timmeren. Ze waren al eens te gast bij Roosmarijn tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, maar Giel heeft ze nog niet live gezien. Maar daar komt dus heel snel verandering in..

Een schoolproject

De bandleden leerden elkaar kennen op het conservatorium. Tijdens de laatste periode van het eerste jaar mochten de studenten een eigen band samenstellen en hun eigen project verzinnen. The Mysterons kwamen bij elkaar en vormden deze band. Rene van Barneveld, die je kunt kennen van onder andere Urban Dance Squad, stond bij de basis en hoorde al snel dat deze groep een unieke sound had. Na het schoolproject hadden ze een optreden in Amsterdam staan maar slechts drie eigen nummers. Op dat moment besloten ze: "fuck it, we gaan meer nummers schrijven."

Live @ Giel

Op dinsdag 2 september lieten The Mysterons bij Giel in de studio op De Speelplaats hun unieke psychedelische triphop sound horen. Ze speelde hun eigen track 'Tentacle' van hun EP live bij Giel:

Ook speelde ze een hele fijne versie van 'Drank En Drugs' die meer gelijkenissen vond met LCD dan de hedendaagse party drugs:

Tot slot speelde ze 'Camality Jane' van hun EP live:

Ster advertentie
Ster advertentie