3FM nieuws

Zeg vaarwel tegen de blauwe vinkjes in Whatsapp

  1. Nieuwschevron right
  2. Zeg vaarwel tegen de blauwe vinkjes in Whatsapp

Vind jij het vervelend dat iemand kan checken of jij berichtjes in WhatsApp gelezen hebt? iPhone-gebruikers kunnen vanaf nu ook de blauwe vinkjes uitschakelen.

Met de nieuwe versie van WhatsApp kun je sinds woensdag (22 april) de blauwe vinkjes uitschakelen. Voor Android-gebruikers was dit al mogelijk, maar voor mensen met een iPhone niet.

Chaos

De chaos in gezelligheidsland brak afgelopen november uit toen WhatsApp blauwe vinkjes introduceerde. De wereld stond heel even op z'n kop, want met een blauw vinkje kan je niet alleen zien of een berichtje is aangekomen, je kan óók zien of iemand jouw appje daadwerkelijk heeft geopend. En dus gelezen.

Negeren, moi?

In een groeps-app werkt het zelfs zo dat de vinkjes pas blauw worden als álle leden van de groep het bericht hebben geopend. Als je van nature een beetje ongeduldig bent, kun je het berichtje naar links swipen om te zien wie 'm heeft ontvangen en geopend. Van deze informatie zou je eventueel ietsje pietsje onzeker kunnen worden. Waarom krijg ik geen antwoord? Heb ik iets verkeerds gezegd? Ben ik ongeduldig? Ja je bent ongeduldig!

Memorabele dag

Maar goed. Sinds 22 april kunnen dus ook de geliefde iPhone-gebruikers de wereld negeren. Hoe? Nou, bij de privacy-instellingen kun je de blauwe vinkjes gewoon uitgummen. Is toch fijn. Soms.

Bellen met WhatsApp

O ja. WhatsApp heeft sinds kort ook een bel-functie voor iOs. For free! Net als Skype en Viber zeg maar. Mensen met een Android en Blackberry telefoon hadden deze functie al. Waarom WhatsApp zo achterloopt in het iOs-besturingssysteem (van Apple), is niet bekend. Dat schrijft NOS op 3.

Ster advertentie
Ster advertentie