3FM nieuws

Wat is een #GIRLBOSS en hoe word je het?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is een #GIRLBOSS en hoe word je het?

Hoe richt je als meisje in je early twenties een miljoenenbedrijf op via eBay? Sophia Amoruso deed het en schreef er een boek over: #GIRLBOSS. Dat boek is nu verfilmd door Netflix en die film kun jij vanaf 21 april bekijken. Maar wat is een girlboss? En hoe word je er eentje?

Het verhaal van Sophia

De serie Girlboss is geïnspireerd op het boek van Sophia Amoruso. Daarin beschrijft Sophia haar eigen pad naar succes, maar biedt ze tegelijkertijd ook handige adviezen voor chicks die het maximale uit hun eigen leven en carrière willen halen. De serie neemt Sophia's persoonlijke verhaal losjes over. Dat gaat als volgt:

Sophia bracht haar tienerdagen door met stelen, liften en heel veel rotbaantjes voor wat extra geld. Ze was die lifestyle compleet zat en begon op haar tweeëntwintigste met vintage kleding verkopen op eBay. Binnen zes jaar veranderde dat in een eigen bedrijf, Nasty Gal, compleet met miljoenenomzet en 350 medewerkers.

De complete weg daarnaartoe bekijk je in Girlboss, waarvan de eerste trailer net online is verschenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De #GIRLBOSS-cultuur

Inmiddels bestaat er een hele beweging van jonge vrouwen die Sophia's verhaal gebruiken als startpunt voor hun eigen onafhankelijke carrière. Er werd in maart zelfs een Girlboss Rally georganiseerd in Los Angeles, een conferentie waar vijfhonderd vrouwen bijeenkwamen om hun tips, tricks en businessmodellen te delen. En binnenkort wordt die beweging waarschijnlijk nóg groter dankzij de nieuwe serie.

Wat doet een #GIRLBOSS precies?

Oke, om een #GIRLBOSS te worden moet je dus het een en ander willen bereiken. Er is een definitie van de term, maar die is wel vrij uitgebreid. Komt 'ie:

"A #GIRLBOSS is in charge of her own life. She gets what she wants because she works for it. A #GIRLBOSS takes her life seriously without taking herself too seriously. She takes chances and takes responsibility on her own terms. She knows when to button up and when to let her freak flag fly."

Ja, klinkt leuk en aardig, maar hoe kom je daar dan? Dát kun je dus zien in de serie vanaf 21 april. Op zich wel lekker, je ondernemers-skills oppoetsen vanuit je luie stoel...

Next up

Volgende week lees je op 3FM.nl een interview met Aranka van der Voorden, een ondernemer uit Rotterdam die in haar uppie de blog Fitgirlcode en het sportkledingmerk Jogha oprichtte. Girlpower!

Ster advertentie
Ster advertentie