3FM nieuws

Je zou als Nederlands bandje maar gebeld worden door Kings Of Leon

  1. Nieuwschevron right
  2. Je zou als Nederlands bandje maar gebeld worden door Kings Of Leon

De Nederlandse popband Yellow schrok zich de pleuris toen ze gebeld werden door Kings Of Leon!

Hè, wat, waarom? Nou, dat zullen we je vertellen. Kings Of Leon brengt binnenkort een nieuw album uit (Wall) en de albumhoes van deze plaat is dus hartstikke geïnspireerd op de albumhoes van de band Yellow (zie afbeelding hierboven).

"Hallo met Kings Of Leon!"

Twee jaar geleden kreeg de Zeeuwse band een telefoontje van een onbekende. Het management van Kings Of Leon hing aan de lijn. De Amerikaanse band had hun gele albumhoes voorbij zien komen op het wereldwijde web en vond die zó gaaf dat ze dachten: vet, zoiets willen wij ook!

En toen en toen?

Kings Of Leon stuurde een mailtje naar Yellow, maar zangeres Joyce Gyselinck dacht eerst dat het een grap was. "Eind 2015, zo rond de tijd dat we zelf weer de studio ingingen, kregen we een e-mail van de manager van de Kings of Leon, Ken Levitan. Hij had samen met een designer onze EP-hoes gevonden op internet. Ze waren zo enthousiast dat ze hetzelfde idee wilden gebruiken voor het nieuwe Kings of Leon-album. Toen we hem ons telefoonnummer mailden en we vervolgens een paar dagen later midden in de nacht zanger Caleb Followill aan de lijn hadden wisten we dat het menens was”, schrijft de band op Facebook.

Yellow

Yellow dook voor de albumcover in de vla, want: yellow. Kings Of Leon dook niet in de vla, maar in een witte substantie. De geboetseerde hoofdjes drijven zweverig rond in de vloeistof en ja, het resultaat mag er best zijn! Toch?

Even bellen met Yellow

3FM-DJ Jasper Leijdens geloofde zijn oren niet toen hij het verhaal hoorde en belde toetsenist Rob op:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie