3FM nieuws

33 vragen aan... Lucky Fonz III

  1. Nieuwschevron right
  2. 33 vragen aan... Lucky Fonz III

Wij willen alles, maar dan ook echt álles weten van de artiesten die we draaien op 3FM. Dus leggen we ze 33 prangende vragen voor. Dit keer is Lucky Fonz III aan de beurt!

1. Heet je echt Lucky Fonz III?

Yes, Lucky Fonz III is mijn artiestennaam.

2. Hoe heet je écht?

Mijn naam is Otto Fons Wichers. Maar mijn artiestennaam vind ik ook écht. Wat jij bedoelt is 'Wat staat er in je paspoort? Hoe heet je voor de overheid?'. Voor m'n ouders en vrienden heet ik dus Otto Fons Wichers, maar mijn échte naam is Lucky Fonz III.

3. Waarom Lucky Fonz III?

Ik vond het cool omdat het me overal een internationale naam zou geven. In Frankrijk zeggen ze La Troisième, in Duitsland Der Dritte, in Engeland The Third... Eerst was het alleen Lucky Fonz, maar dat vond ik teveel klinken als een bluesnaam. Er miste iets! Helaas snapt niet iedereen het concept van een Romeinse drie, waardoor ik wel eens werd aangekondigd als 'Lucky Fonz iiiiiiiieeeeeeee'.

4. 'Linde Met Een E' horen we steeds voorbijkomen op de radio. Is Linde je vriendinnetje?

Ja, ja, Linde met een E... Het is precies zoals ik het zing. Het is m'n vriendinnetje!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5. While we're on the topic... Wie was je allereerste vriendinnetje?

Dat was toen ik elf was... volgens mij heette ze Ruudje. Ik kwam haar een paar jaar geleden nog tegen in Utrecht, en ze werkte óók in een bioscoop! Net als Linde, haha. Ik heb een type, ze moeten vroeg of laat in de bioscoop werken.

6. Wanneer heb je voor het eerst gekust?

Je eerste zoen maakt meer indruk dan je eerste keer. Ik weet dat ik laat was met zoenen en vroeg met seks. Dat was ongeveer in hetzelfde jaar, toen ik 14/15 was, denk ik... Met Ruudje durfde ik het nog niet!

7. Wat was je meest pijnlijke blauwtje?

Dat was op m'n achttiende, in een discotheek in Salou. Ik had een heel sterk Nijmeegs accent toen, en een meisje merkte dat op omdat ik vaak 'kei' zei. Keileuk, keigezellig. Dat werk. Zij kwam uit Leiden dus ik vroeg wat ze dáár dan zeiden... Ze kijkt me aan en zegt 'Weet je wat we in Leiden zeggen? Kansloos'.

Daarna heb ik m'n versierstrategie veranderd en ga ik er gewoon vanuit dat ik een blauwtje loop. Gewoon praktisch over nadenken. Dan durf je veel meer en gaat het ook veel beter!

8. Wat is het laatste appje dat je stuurde?

Gisteren, naar Linde! 'Trusten schatje, xxx'.

9. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Ik weet het gewoon echt niet meer... Meer dan een maand geleden, denk ik. Het zal wel tijdens een film zijn geweest, of muziek. Of een stressaanval, haha.

10. Van welke muziek krijg je tranen in je ogen?

Van een hoop muziek, ik kan best snel geraakt worden door muziek. Ik ben heel erg fan van Johanna Newsom! Ik heb het ook vaker bij vrouwelijke singer-songwriters: Nico die toen met The Velvet Underground wat deed, Roosbeef, Johanna...

11. Wat is de laatste plaat die je hebt gekocht?

De nieuwe van Broeder Dieleman, Uut De Bron.

12. Op welke track van In Je Nakie ben je het meest trots?

Dat is als alsof ik moet kiezen tussen m'n kinderen! Ik heb met 'Hondenfluisteraar' wel een trots moment gehad... Daarmee kwamen mensen echt naar me toe. Het is best een complex nummer met een filosofische tekst, heel experimenteel. Op papier klinkt het als een slecht idee, maar het is dus tóch gelukt. En dat voelt wel goed!

13. Waar heb je een hekel aan?

Onbegrip. Ik haat onbegrip.

14. En waar word je vrolijk van?

Mooie vrouwen.

15. Wat is je grootste blunder?

Het was een theater-achtig festival, een van de eerste keren dat ik ergens backstage zat. Er zat daar ook een vrouw met een beetje een gekke naam. Ik zat een beetje stoer te doen van 'Wat een rare naam, wat rot als je zo heet...' en je voelt 'm al aankomen: ze zat direct achter me. Ik heb nog sorry gezegd, maar dat was wel echt even een rotmoment. Dat doe ik echt nooit meer.

16. Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik zou wel iets gespierder willen zijn. En een vollere bos haar willen hebben!

17. Welke vijf dingen zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Een laptop, een oplader op zonne-energie, zo'n wifi-dongel-ding, zo'n groot mes met heel veel units eraan... en Linde met een E!

18. Als je één dag uit je leven opnieuw zou mogen beleven, welke zou dat dan zijn?

Ik heb wel eens van die perfecte dagen... 's Ochtends superlekker uit huis ergens ontbijten, dan 's middags lekker chill in je eentje piano spelen, 's avonds een fantástische gig doen waar iedereen helemaal enthousiast vandaan komt, en dan afronden met een vlammende one night stand. Doe mij maar één van die dagen.

19. Waar heb je jezelf wel eens helemaal misselijk aan gegeten?

Gedroogde mango.

20. Waar hebben we meer van nodig in de wereld?

Begrip!

21. Wat is de beste uitvinding ooit?

Schrift! En mobiliteit, de stoomtrein enzo. Oh en de ruggenkrabber, zo'n stok!

22. Wie is je favoriete Spice Girl?

Ik was best wel into hen, die blonde is wel sexy, Baby Spice. Maar die rode is eigenlijk meer mijn type, die Geri.

23. Kun je je woonkamer beschrijven?

Oh man, da's echt een fucking teringzooi. Ik ben al weken zo hard aan het werk dat ik alles laat verslonzen. Overal troep, alles op de vloer, ik kan niks terugvinden. Het is een nightmare.

24. Laat naar bed of vroeg op?

Laat naar bed.

25. Welk drankje drink je het liefst?

Jonge jenever met ijs.

26. Wat is je ochtendritueel?

Ja, ehhh, niet! Gewoon blijven slapen! Nooit meer opstaan.

27. Verder geen rituelen?

Jawel, buiten de deur ontbijten. Dat doe ik elke dag, maar dat komt ook omdat die woonkamer zo'n teringzooi is, haha.

28. Wie zou je wel eens voor één dag willen zijn?

Iemand die heel gelukkig is, die heel intelligent is en prachtige muziek schrijft. Hehe, Linde met een E! Ja, ik wil wel even Linde zijn.

29. Geloof je in God?

Vroeger geloofde ik heel sterk in een God, maar ik ben er vanaf gestapt in de loop der jaren.

30. Waar hoop je te staan over 5 jaar?

Dat kun je niet weten, maar ik hoop dat ik nog steeds goed bezig ben en mooie muziek maak. Dat ik geïnspireerd en creatief bezig ben, met de juiste mensen om me heen. En veel fans. En dat het persoonlijk ook goed zit.

31. Wat ga je nu doen?

Zo even met m'n manager weg en de rest van de dag lekker rustig... Misschien een filmpje pakken vanmiddag! Vind ik wel leuk, 's middags.

32. Van wat voor films houd je?

Lobster heb ik nog niet gezien, en die James Bond-film. En Zoolander 2 wil ik zien! Ben Stiller is tof. Ik houd eigenlijk van langzame, moeilijke Koreaanse films. Ik ben eigenlijk niet echt into Hollywood, al die actiedingen enzo.

33. Hoe vind je zelf dat het ging?

Ja goed, leuk! Vanochtend ook... Het ging allemaal goed, ik kreeg heel veel liefde. Het lijkt bijna alsof mensen aan me wennen ;). Het is een soort staarwedstrijd, die je dan op een gegeven moment wint haha!

Einde.

Ster advertentie
Ster advertentie