3FM nieuws

Waarom het heel tof is dat Sir Paul naar Pinkpop komt

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom het heel tof is dat Sir Paul naar Pinkpop komt

De geruchtenmachine draaide al op volle toeren, maar het is nu bevestigd. Paul op Pinkpop. It's happening!

(Fotograaf: Bullet-Ray)

De regionale zender 1Limburg meldde vorige week donderdag (11 februari) dat het voor 99 procent zeker was dat Paul McCartney deze zomer naar Pinkpop komt. En ja hoor, het werd vandaag (15 februari) bevestigd. Macca is van de partij in Landgraaf!

Festivaldirecteur Jan Smeets liet eerder al doorschemeren dat deze headliner van hetzelfde kaliber is als The Rolling Stones (check) en nog nooit eerder op Pinkpop heeft gespeeld (check). Op zondag 12 juni is het dus zover: jong en oud mag gaan genieten van een heuse Beatle op het Pinkpoppodium. Waaah!

1. Eén brok inspiratie

Waarom dat tof is? Laten we eerlijk zijn: de volledige Pinkpop-line-up (ook al hebben we nog geen idee hoe die er precies uit gaat zien) is op de een of andere maner muzikaal geïnspireerd door The Beatles (en dus door Paul McCartney). Net als alle andere bands ter wereld. Iedereen kent de muziek en hun muzikale erfenis is onmiskenbaar groot.

Maar McCartney is niet alleen een inspiratiebron uit het verleden, hij kan het anno 2016 ook nog prima zelf! 'FourFiveSeconds', de samenwerking met Kanye West en Rihanna, bezorgde hem in 2015 een wereldhit en ook zijn laatste album New past prachtig in het huidige muzieklandschap. En dat op je 73ste!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. Geweldige setlists

Een gemiddelde setlist bestaat uit een track of twintig, maar niet bij McCartney. Ga er maar even goed voor staan op die festivalweide, want een concert van Sir Paul bevat meestal een track of veertig. Nu zal de festivalsetlist ongetwijfeld worden ingekort, maar dat je een flinke show krijgt voorgeschoteld staat vast.

De verdeling van zijn setlist is meestal 70/30: héél veel Beatles, afgewisseld met eigen werk. Altijd al 'Let It Be' live willen horen? Wil je 'Four Five Seconds' meezingen? Dat kan gewoon straks, op 12 juni! Én ook tijdens Rock Werchter, waar Macca ook een bezoekje zal brengen.

3. Well, that's a first

McCartney heeft nog nooit op een Nederlands festival gespeeld. Hoog tijd dus dat dit een keer gebeurt, want een optreden van deze living legend moet je een keer hebben meegemaakt. Hoe tof dat is? Check bijvoorbeeld de fantastische singalong op 'Hey Jude' vanaf 3.50 minuten. Heel tof, maar dit kunnen wij beter dit jaar in Landgraaf...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie