3FM nieuws

Britpop in een zwart komisch filmjasje

  1. Nieuwschevron right
  2. Britpop in een zwart komisch filmjasje

In november verschijnt de film Kill Your Friends, een zwarte komedie-thriller over de hoogtijdagen van de Britse muziekindustrie.

Britpop, voor velen blijft het een boeiende kwestie. Het tijdperk dat wordt beschouwd als de grote opleving voor de Britse popmuziek, is in beeld gebracht. En nee, niet in een of andere documentaire met zwart-wit beelden, maar in een spottende komedie-thriller met in de hoofdrol Nicholas Hoult.

>> Lees ook: A short introduction to Britpop

Een wereld van ambitie en bluf

In de film gaat acteur Nicholas Hoult, die je misschien nog wel kent als klein jochie uit de film About A Boy uit 2002, op oorlogspad. Hij werkt bij een Londense platenmaatschappij als A&R-agent, maar is niet helemaal content met zijn positie in het bedrijf. Hij wil de top bereiken en dus stapt hij in de wereld waar ambitie het wint van talent en bluf en bedrog zegevieren. Het verhaal van de film is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Niven.

De Britse film draait in eigen land vanaf 6 november in de bioscopen. Niet veel later zal 'ie ook in Nederland verschijnen. Benieuwd naar de trailer? Check 'm hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blur vs. Oasis

Het Britpop-tijdperk werd in de jaren 90 gekenmerkt door de grote rivaliteit tussen de twee belangrijkste vaandeldragers: Oasis en Blur. Hoe dat ook al weer precies zat, kun je hieronder teruglezen in de specials van MetMichiel.

>> MetMichiel special over Blur
>> MetMichiel special over Oasis

Ster advertentie
Ster advertentie