3FM nieuws

The Brahms-zanger over de videoprimeur van 'Homerun'

  1. Nieuwschevron right
  2. The Brahms-zanger over de videoprimeur van 'Homerun'

"Voor de video wilden we het idee van een ontdekkingstocht creëren, maar dan niet op een corny manier."

Het is een druk jaar voor The Brahms! De debuut-EP Meraki kwam uit in maart, de jongens werden benoemd tot Serious Talent in juni en scoorden óók nog eens een 3FM Megahit met 'Golden'. Maar er is meer! Vandaag (26 oktober) heeft 3FM de enige, echte primeur van de video voor nieuwe single 'Homerun'. Een mooie aanleiding voor een gesprekje met zanger David Westmeijer.

Over 'Homerun'

'Homerun' is eigenlijk een nummer dat The Brahms al twee jaar hebben liggen en live spelen, maar dat nu pas officieel uitkomt. Ze kennen 'm zelf dus al goed! "De track gaat over jezelf vrij voelen, je jeugd, jezelf lostrekken van de normen die in de maatschappij gesleten zijn."

The Brahms wilden zelf in de video, om ervoor te zorgen dat mensen een beeld kunnen vormen van de band. Daarnaast wilden ze een buitenlandse vibe in de video, dus reden ze naar Duitsland om locaties te scouten. Uiteindelijk werd er gekozen voor een heuvelachtige setting, lekker on-Nederlands.

"Aan het begin zie je ons wegrijden op een niet al te verantwoorde manier. Niet echt veilig of van tevoren gepland, haha. Ik zat achter het stuur, maar de stoel kon niet vooruit dus ik kon niet zo goed bij de koppeling en het gas. Ik reed echt super schokkerig, maar Thomas en Tobias zijn er niet afgevallen! Geen gebroken benen of armen, haha."

The Brahms - 'Homerun'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drukke boel

Met een debuut-EP, een optreden in Paradiso als support van Sheppard en een Megahit op zak was het een prima jaartje voor The Brahms. De ene mijlpaal volgde na de andere, maar David herinnert zich met name de optredens bij Giel: "Het is natuurlijk super om je eigen materiaal daar te kunnen spelen, maar covers zijn zo tof om te doen! Het is heel verfrissend om op een andere manier met muziek bezig te zijn."

Ook het telefoontje dat ze werden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent staat nog in zijn geheugen gegrift: "Je wordt dan gebeld zonder caller ID, dus je hebt geen idee wie je aan de lijn krijgt. En dan ben je ineens live on air, en hoor je dat nieuws... Dat slaat écht in. Je moet het dan even laten bezinken, maar het was zo tof om te horen."

Up next

The Brahms zijn nooit gestopt met het schrijven van nieuw materiaal. "We hebben een enorme berg aan ideeën, zoveel dat er moeilijk te kiezen valt. In november sluiten we ons een week op in een studio in Mechelen, om van alles op te nemen. Allemaal voor een nieuwe EP met nóg betere liedjes!"

Bovendien spelen de jongens de komende weken de Popronde, naast een aantal eigen shows. Het doel voor 2016? Op lekker veel festivals spelen. "We hebben toch dat droombeeld van hoe het is om muziek te maken, en een festival past daar perfect bij. Heerlijk, muziek spelen onder de zon." Ook maken ze zich op voor een bijzondere show in januari...

(Foto: Vincent Boon)

Noorderslag

The Brahms kregen namelijk vandaag te horen dat ze een felbegeerde plek hebben bemachtigd op Noorderslag! Michiel Veenstra belde David, die halsoverkop z'n zangles uit moest rennen om de telefoon te beantwoorden. En op het moment suprême viel de verbinding ook nog 'ns weg! Smooth.

Gelukkig kwam de boodschap uiteindelijk goed aan en staan The Brahms op 16 januari 2016 écht te shinen op het Serious Talent podium.

Wil jij dit optreden van The Brahms niet missen? Goed nieuws... Er zijn deze hele week passe-partouts voor Eurosonic Noorderslag te winnen! Check hier hoe en wat.

Ster advertentie
Ster advertentie