3FM nieuws

Kom je ook even sterrenkijken met de Foo Fighters?

  1. Nieuwschevron right
  2. Kom je ook even sterrenkijken met de Foo Fighters?

'The Sky Is A Neighborhood' is de nieuwe single van Foo Fighters. Die gaat niet alleen gepaard met een toffe video, maar ook met een app!

Trippy

De Foo Fighters staan boven op het dak van een huisje te rocken, met een schitterende sterrenhemel-backdrop. In 'The Sky Is a Neighborhood' gaat het om Groot Gitaar Geluid met hier en daar een klein muzikaal vleugje Queens Of The Stone Age... En da's niet heel gek. De twee bands namen vlak naast elkaar hun album op en kwamen nogal eens bij elkaar over de vloer.

Hoe dan ook, terug naar de video. Met iedere stamp Dave hij op de vloer geeft, komt er een gaatje in het dak. Zijn dochters, die in dat huisje zitten, zien steeds meer licht naar binnen schijnen. Op een gegeven moment wordt de boel écht trippy, vliegen de kids de lucht in en staan papa Dave en zijn bandmaten op het dak in een soort disco-omgeving. Lastig uit te leggen inderdaad, je kunt 'm beter kijken!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De track kwam voort uit een avond waarop Dave Grohl buiten naar de sterren lag te kijken. Dave: "I was imagining all of these stars as places that have life on them as well, and I decided that the sky is a neighborhood, that we need to keep our shit together in order to survive in this universe full of life." De track staat op het album Concrete & Gold, dat op 15 september uitkomt.

Sterrenhemels kiek'n

Als je op je telefoon zit, ga dan even naar sky.foofighters.com. Daar hebben de mannen namelijk een interactieve sterrenkijker op gezet, die jou precies laat zien welke sterren er op dit moment aan de sky staan binnen jouw gezichtsveld. Dat ziet er ongeveer zo uit... Best geinig toch?

Ster advertentie
Ster advertentie