3FM nieuws

Diggy Dex schakelt Paul de Munnik in voor liedje voor ziek nichtje

  1. Nieuwschevron right
  2. Diggy Dex schakelt Paul de Munnik in voor liedje voor ziek nichtje

De twee werkten samen aan heel bijzonder liedje. 'Laten We Dansen' schreven ze speciaal voor de zus van Koen (Diggy Dex), die dit jaar beviel van een dochtertje met een tumor in haar hersenen. Een heftig onderwerp, maar ontzettend mooi verwoord in een klein liedje.

Nieuw album Golven

Vrijdag verschijnt het nieuwe album Golven van Diggy Dex. Vandaag gaf hij alvast een voorproefje bij Giel op 3FM. Één van de tracks op de plaat is natuurlijk 'Treur Niet (Ode Aan Het Leven)', het nummer dat Koen op verzoek van Giel schreef over de aanslag in Brussel.

Giel noemt het album een echte popplaat, maar wel eentje die filosofeert over het leven. Diggy: "Het album heet niet voor niets Golven. Het gaat voor mij vooral over loslaten. Dat is wel één van de grootste thema's op de plaat. Ik ben een enorme controlfreak en naarmate ik ouder word realiseer ik me steeds meer dat hoe meer je iets probeert te controleren, hoe minder dat eigenlijk lukt."

Laten We Dansen

Speciaal voor het nummer 'Laten We Dansen' schakelde Diggy Dex de hulp van Paul de Munnik in. De samenwerking tussen deze twee resulteerde in een bijzonder liedje met een zware lading. Koens zus is afgelopen jaar moeder geworden van een meisje dat is geboren met een tumor in haar hersenen en een heftige en dure operatie moet ondergaan.

"Het gaat uiteindelijk goed komen met mijn nichtje, maar ik heb zo veel bewondering voor de manier waarop mijn zus en haar man hier mee omgaan." - Diggy Dex

Diggy Dex en Paul de Munnik live op 3FM met 'Laten We Dansen'

Titeltrack van het nieuwe album 'Golven' live op De Speelplaats van 3FM

Diggy Dex deed ook een mash-up van 3FM Megahit 'Human' en 'Wij Zijn Allemaal Van Hetzelfde' bij Giel

Ster advertentie
Ster advertentie