3FM nieuws

Verbod op bierdouche bij uitreiking Popprijs

  1. Nieuwschevron right
  2. Verbod op bierdouche bij uitreiking Popprijs
Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een traditie: de bierdouche tijdens de uitreiking van de popprijs op Noorderslag. Tot dit jaar. De organisatie heeft namelijk besloten de bierdouche af te schaffen.

Bij het in ontvangst nemen van de popprijs kun je als artiest het best een regenpak aantrekken, want het publiek gooit tijdens de uitreiking massaal bier naar het podium. Ooit begonnen als poging om een vervelende presentator van het podium te krijgen, is de bierdouche inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. De organisatie is hier echter niet blij mee en zal dit jaar hard optreden tegen biergooiers.

Einde van de bierdouche

In een verklaring laat de organisatie weten: "Met ingang van dit jaar gooien we tijdens Noorderslag niet meer met bier of andere dranken of voorwerpen naar de winnaar van de Popprijs. Het biergooien is gek genoeg tot een traditie gegroeid, maar het is uit de hand gelopen. Het is respectloos naar de artiest en het beschadigt zijn of haar apparatuur". Om ervoor te zorgen dat er niet meer met bier wordt gegooid, mag er tijdens Noorderslag geen drinken worden gekochte en meegenomen in de grote zaal van de Oosterpoort.

Vorig jaar wonnen The Common Linnets de popprijs. Zangeres Ilse DeLange vond de bierdouche waar ze op werd getrakteerd 'totaal niet sympathiek'.

Ook Giel vindt de traditie een respectloos gebaar richting artiesten en sprak zich vorig jaar al fel uit tegen de bierdouche. Beluister het fragment hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie