3FM nieuws

De Staat goes Virtual Reality

  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat goes Virtual Reality

Altijd al afgevraagd hoe het is om letterlijk 'in' een optreden van De Staat te staan? This is your chance! Voor het nummer 'Get On Screen' maakte de band deze 360°-videoclip.

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Rondjes... Alleen maar rondjes

De band repeteert in een cirkel, fans rennen rondjes om Torre tijdens 'Witch Doctor' en het nieuwe album heet O. Wat rest er dan nog? Een fucking vette videoclip in, je raadt het al... een cirkel! Samen met productiebedrijf WeAreWill maakte ze de clip waarna (post)productie bedrijf The Ambassadors er een 360°-video van maakte. En het resultaat is pretty awesome.

Cirkels lopen als een rode draad door het album. De band wilde deze symboliek dan ook graag meenemen in hun video's, vertelt Torre. "Luisteraars kunnen ons op deze manier op een hele andere en persoonlijke manier ervaren. Met zo'n bril op zijn we best wel dichtbij. Dat simpele idee combineerden we met de vibe van een De Staat live-show. Je krijgt een idee van hoe het is om ons live te zien, met licht, visuals en de hele mikmak. Virtual reality is daar perfect voor. Maar in plaats van ons zien in een klassieke opstelling op een podium, sta jij nu in het midden, en hebben wij je omsingeld."

Een tikkeltje creepy? Jep... Maar vooral heel vet! Check de video hieronder want ook zonder virtual reality bril kun je hem bekijken. Gebruik de pijltjes bovenin de hoek en navigeer jezelf door de videoclip. En mocht je nou helemaal crazy worden van die 360, is hij ook 'normaal' te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

What's next?

Na het technologische meesterwerk dat 'Witch Doctor' was en nu deze 360°-video, vragen we ons af: What's next? "We hebben momenteel meerdere pannetjes op het vuur staan, maar het is nooit zeker of iets door gaat. Dus wat er in die pannetjes borrelt, blijft voorlopig geheim. Sorry, hé." Nou, voor deze ene keer dan.

Win, win en win

Super leuk natuurlijk zo'n video op YouTube, maar eigenlijk wil je hem zelf ook met een virtual reality bril zien. Gelukkig hebben we daar iets op bedacht. Wij mogen vijf door De Staat gesigneerde kartonnen virtual reality-brillen weggeven! Op die manier kun je de clip in volle glorie ervaren inclusief een hijgende Torre in je nek...

Hoe je zo VR-bril kunt winnen? GET ON SCREEN! Zorg dat jouw hoofd te zien is op een scherm bij je lokale mediagigant of photoshop jezelf op een scherm in Time Square. Wees creatief en get yourself on a screen! Hier beneden kun je hem uploaden en wie weet bekijk jij de nieuwe videoclip van De Staat binnenkort volledig in Virtual Reality!

Ster advertentie
Ster advertentie