3FM nieuws
KRO-NCRV

Dit zijn de winnaars van 3FM: Tussen Kunst & Niets!

foto: Groninger Museum
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de winnaars van 3FM: Tussen Kunst & Niets!

De afgelopen weken kon jij jezelf opgeven voor 3FM: Tussen Kunst & Niets. De prijs? Dat jouw kunstwerk de héle zomer in het Groninger Museum mag hangen! Na het beoordelen van honderden kunstwerken door 3FM-dj Wijnand Speelman en het museum is er eindelijk een keuze gemaakt. Zo is er niet één winnaar, maar zijn er twee!

Reactie van het Groninger Museum

Algemeen directeur van het Groninger Museum, Andreas Blühm, en depotbeheerder Marlon Steensma waren aangenaam verrast met allee inzendingen. "Er zijn ontzettend diverse werken ingezonden. We hebben veel kwaliteit gezien en daardoor was het lastig kiezen. Uiteindelijk is de keuze daardoor gevallen op twee werken die heel verschillend zijn, maar toch allebei bij het Groninger Museum passen."

Time and Space

Één van de winnende kunstwerken, genaamd Time and Space, komt van de 25-jarige Michelle Temminghoff. Het kunstwerk geeft het mee moeten gaan met een tijd waarin de verwachtingen heel erg hoog liggen weer. "Het gevoel hebben dat je dit niet aan kan, en daardoor stukje voor stukje afbrokkelt." Volgens de jury past het werk goed bij het ruwe, graffiti-achtige waar het Groninger Museum in gespecialiseerd is. "Het is erg expressief en werpt ook vragen op naar al dan niet verborgen betekenissen."

foto: Michelle Temminghoff

Time and Space

Colorful Days

Het andere winnende kunstwerk komt van de 49-jarige Ard Huizinga genaamd Colorful Days. "Elke dag loop ik hier langs. Elke dag is het anders. Elke dag heeft een eigen kleur." De jury was enthousiast over het werk. "Dit schilderij zou zo tussen de werken van de Groninger kunstenaarsgroep De Ploeg kunnen hangen, de kleurstelling en het onderwerp is passend. Een boom in een landschap dat met verve is geschilderd."

foto: Ard Huizinga

Colorful Days

3FM: Tussen Kunst & Niets

In de Ochtendshow ging het laatst over een museum in het Duitse München. Een medewerker daar had illegaal een spijkertje in de muur van het museum geslagen om daar zijn eigen werk op te hangen. Dat bracht 3FM-dj Wijnand op een idee: wat als we, legaal, regelen dat jouw werk deze héle zomer in het Groninger Museum komt te hangen.

Ster advertentie
Ster advertentie