3FM nieuws
AVROTROSKRO-NCRV

Jack Spijkerman over Kopspijkers en het vervolg daarvan

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Spijkerman over Kopspijkers en het vervolg daarvan

Wie kent hét zaterdagavondprogramma van de zeroes nog? Rob en Wijnand nemen je mee terug naar de tijd van het programma ‘Kopspijkers’ van Jack Spijkerman. Van live optredens naar het beste cabaret van die tijd, nu te vergelijken met het programma ‘Even tot hier’.

Kopspijkers voor beginners

Kopspijkers was een zeer breed programma, waar veel trouwe kijkers naar keken. Het programma had bijzondere gasten en elke week live optredens. Ook bespraken ze verschillende fragmenten die op tv waren gebeurd. Een belangrijk punt van de show was het cabaret, die absoluut niet kon ontbreken. “De uitzending was echt niet afgelopen zonder dat het cabaret item was geweest. Sterker nog er zijn later hele dvd’s gewoon los verkocht met alleen maar dat cabaret. Legendarische imitaties van koning Beatrix of Jan Wolkers.” - Rob.

Niet tevreden over het vervolg van Kopspijkers

Patrick Lodiers wilde dit programma op volgen. “Ik vind dat je sowieso niet een kopie van iets moet maken, je moet gewoon zelf iets bedenken” - Jack Spijkerman. Hij heeft aangeboden om mee te helpen om een nieuw programma te bedenken. “Ik wil best meedenken” - Jack Spijkerman. Uiteindelijk is Patrick toch doorgegaan met hetzelfde idee, onder de naam ‘Spaanders’. “Patrick is een leuke gozer en een goede presentator, maar je moet niet een kopie gaan maken. Dat wordt altijd minder”, Jack Spijkerman.

Kijk hieronder het interview terug:

Ster advertentie
Ster advertentie