3FM nieuws

De mooiste foto's van deze festivalzomer

  1. Nieuwschevron right
  2. De mooiste foto's van deze festivalzomer

We vroegen 3FM-huisfotograaf Ben Houdijk op welke tien foto's van dit festivalseizoen hij het meest trots is. Lastige vraag, maar na lang wikken en wegen kwam hij met deze top-13 op de proppen.

1. Bruce Springsteen

"Zonder noemenswaardige bak aan licht, vuurwerk of confetti kreeg deze man ruim 60.000 man op de been. Het Malieveld zinderde onder zijn ruim drie uur durende set. Het ongelofelijke speel plezier van Bruce en zijn E-Street Band is onvergetelijk."

2. Coldplay

"Niet één maar twee volle ArenA's. Ruim 100.000 fans genoten deze zomer van Coldplay. En 3FM heeft de hele show mogen opnemen en uitzenden."

3. John Coffey

"Gevleugelde woorden van de band tijdens het Lowlands festival: 'In 2016 ging John Coffey dood. Maar jij was erbij...'"

4. Anderson. Paak

"De verwachtingen waren hoog gespannen maar zowel op North Sea Jazz als Lowlands maakte hij het succes van zijn tweede plaat volledig, live, waar."

5. Vintage Trouble

"Ty Taylor is one of the hardest working guys in showbusiness. Altijd onberispelijk gekleed en nooit te beroerd om wat acrobatiek te laten zien of om te crowdsurfen over de volle lengte van een festivalveld."

6. De Staat

"De Staat krijgt de gouden medaille van dit festivalseizoen. Twee keer spelen op Pinkpop. Lowlands aan je voeten krijgen, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross, waar eigenlijk niet. Op deze foto zie je iets van de mayhem die de band tegenwoordig achterlaat na hun laatste nummer. En de lach op het gezicht van Torre is veelzeggend."

7. Paul McCartney

"De afsluiter van Pinkpop 2016. De man met de langste carrière van ons allemaal stond voor het eerst op een festival in Nederland."

8. Rammstein

"De uitvinders van de Heavy Metal Musical. Als je niet van hun muziek houdt, blaast het visuele spektakel je wel omver. En ik ben verliefd op de expressie van zanger Till Lindeman."

9. Rock Werchter

We hebben niet echt een zomer gehad, maar het dieptepunt lag toch wel eind juni. Daar is zoveel regen gevallen... Deze foto vatte het wel samen: nat met een een sprankje zon."

10. Skunk Anansie

"Dit jaar is Skin 49 geworden. Zie je niks van!"

11. Kensington

"Kensington is nog steeds vuurwerk."

12. Zwarte Cross

"Een ode aan de festivalbezoekers. Je kunt wel een verzameling bands op een podium zetten en bier verkopen maar uiteindelijk zijn het de bezoekers die het festival maken. En al helemaal bij de Zwarte Cross."

13. James Bay

"Zo'n beetje de meest op de radio gedraaide artiest die deze zomer op festivals speelde. Live is hij namelijk op zijn best. Dan krijgen zijn radio-vriendelijke liedjes een lekker ruw randje."

Ster advertentie
Ster advertentie