3FM nieuws

Freez en A.R.T live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Freez en A.R.T live bij Giel

Freez en A.R.T stonden maandagmorgen 28 juli op De Speelplaats bij Giel.

Freez en A.R.T. lieten maandag bij Giel hun nieuwe single 'Nancy' horen. De single staat op het album Les Demoiselles dat in juni 2014 uitkwam. De titel Les Demoiselles refereert aan twee verschillende dingen. Aan de ene kant verwijst het naar het franse straatwoord voor bordeel en aan de andere kant is het een verwijsing naar het Schilderij Les Demoiselles d'Avignon van Picasso.

Les Demoiselles gaat van funk naar folk

Zo kun je het album zelf ook bekijken. Aan de ene kant hoor je de straatkant en aan de andere kant gaat het over Freez' muzikale transitie van funk naar folk. "De eerste tracks maakten we twee jaar geleden. Ik rookte nog wiet en kwam uit de funk-periode van de 8.6ies EP. De laatste track is eind 2013 gemaakt en neigt misschien wel meer naar folkmuziek", aldus Freez.

Freez

Freez is van kleins af aan verliefd op hiphop, maar met een kindje en een baan in de jeugdzorg was een serieuze carrière in de muziek eigenlijk niet mogelijk. Tot beatdokter A.R.T. van hiphopgezelschap Fakkelteitgroep hem in contact bracht met Sticks. Toen ging het hard. In augustus 2011 werd de EP 8.6ies uitgebracht. Het is niet de eerste keer dat Freez bij Giel langskomt. De rapper kwam Giel tijdens zijn recordweek wakker houden met wat fijne beats 'n rhymes.

Freez & A.R.T live bij Giel

Het getik van regen op je raam en de relaxte beats van Freez & A.R.T. uit je radio: de perfecte manier om je maandagochtend relaxt te beginnen. Naast de single 'Nancy' deden Freez & A.R.T. ook een compleet eigen versie van 'In Your Arms' van Chef'Special. Beelden hiervan volgen snel.

Freez & A.R.T. - 'Nancy'

Freez & A.R.T. coveren 'In Your Arms' van Chef'Special

Freez & A.R.T. - 'Last Van'

Ster advertentie
Ster advertentie