3FM nieuws

Lady Gaga schittert als Oscar-kanshebber in nieuwe film 'A Star Is Born'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lady Gaga schittert als Oscar-kanshebber in nieuwe film 'A Star Is Born'

De echte fans zullen haar direct herkennen, maar er was een grote club mensen die de afgelopen maanden met grote ogen in de bioscoop naar de trailer voor A Star Is Born hebben gekeken. Huh?! Was dat nou Lady Gaga in de hoofdrol naast Bradley Cooper? Jazeker! Er wordt zelfs al voorzichtig over Oscar-nominaties gefluisterd...

A Star Is Born

De film is het regiedebuut van acteur Bradley Cooper, die ook de hoofdrol van Jackson Maine vertolkt. Het verhaal gaat over de muzikant (Maine, dus) die ondanks zijn jarenlange struggle met drank er alles aan doet om voor de jonge zangeres en actrice Ally (Lady Gaga) beroemdheid te vergaren. Ten koste van zichzelf dus...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lady Gaga de actrice

Dat Lady Gaga een ster was, was natuurlijk allang duidelijk. Maar na het zien van deze trailer zijn we toch stiekem blij dat haar laatste album Joanne niet het immens grote succes had als haar voorgangers. Dit gaf Gaga misschien nét dat laatste zetje om deze kant van zichzelf te ontdekken?

3FM-redacteur Anne nam een kijkje bij de film en kan vast twee dingen zeggen: wát een stem en wát een actrice! Lady Gaga speelt zeer overtuigend. Misschien omdat het verhaal goed bij haar past, of omdat je soms even vergeet dat het Lady Gaga is onder het bruine haar en make-uploze gezicht, maar dat maakt allemaal niet uit. De chemie tussen haar en Bradley Cooper is adembenemend. Vooral het nummer 'Shallow' dat ze samen zingen geeft kippenvel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Natuurlijk had ze al wel dingen gedaan: een seizoen lang American Horror Story en wat andere kleine rollen, maar iets van deze grootte is nieuw. En overal ter wereld wordt Stefani Germanotta (zoals Lady Gaga echt heet) geprezen voor haar acteerwerk. Zo erg dat er zelfs al gefluisterd wordt over Oscar-nominaties. Volgens de strenge filmcritici is A Star Is Born een frontrunner in de rij kanshebbers op prijzen in februari. We gaan 't zien!

Ster advertentie
Ster advertentie