3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band Loïs Lane?

foto: ShowBirdfoto: ShowBird
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band Loïs Lane?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse band Loïs Lane? Zijn de zussen Suzanne en Monique Klemann nog altijd actief? En hoe zat dat ook alweer met die samenwerking met Prince?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Loïs Lane werd door Monique opgericht in 1984. Een jaar later kwam haar zus Suzanne er pas bij toen ze deelnam aan De Grote Prijs Van Nederland. De huidige achtergrondzangeres kon toen niet meer meedoen en Monique vroeg of Suzanne mee wilde doen. Daarna was iedereen zo razend enthousiast. "Toen is ze nooit meer weggegaan."

De doorbraak in de mainstream kwam in 1989 met de release van hun hit-single en gelijknamige mini-album ‘It’s The First Time’. Deze sloeg zelfs zo aan dat de band hiermee het nieuwe album van Prince van de nummer 1 plek wist te stoten.

Over Prince gesproken

Nadat de band zich door heel "het land kapot gespeeld had op de meest zweterige podia", werden ze overal herkend. “Aan de ene kant voel je je zeer vereerd en is het hartstikke leuk dat mensen je zo te gek vinden, maar aan de andere kant ben je een soort van je privacy kwijt. Dat was wel een beetje wennen.” Het viel volgens Monique wel mee, maar ze hebben ook nare dingen meegemaakt. "De manager kreeg kogelbrieven enzo."

Een jaar later werden de zussen ineens gebeld door de enige echte Prince. "We dachten het is een grapje." Maar dat was niet zo, hij wilde ze namelijk uitnodigen om naar Parijs te gaan. Prince had zijn voorprogramma ontslagen en zag Loïs Lane als nieuwe opener tijdens zijn Europese tour. In eerste instantie vond Monique het doodeng. “Maar op een gegeven moment sta je daar je ding te doen en wen je er gewoon aan.”

Bandje, besta je nog?

En dan is de grote vraag, bestaat Loïs Lane nog? “Nou en of wij bestaan! We spelen hartstikke veel!” Ze zijn momenteel op tour te vinden met de Nederpop All-Star Band. Bij deze ’Nacht van de Nederpop’ shows spelen ze allerlei iconische nummers van Nederlandse bodem. En natuurlijk ook hun eigen reportoire.

Check hieronder het hele interview:

Ster advertentie
Ster advertentie