3FM nieuws

Rihanna stoot Lady Gaga van haar YouTube-troon

  1. Nieuwschevron right
  2. Rihanna stoot Lady Gaga van haar YouTube-troon

Rihanna neemt de toppositie van Lady Gaga over als de meest bekeken vrouwelijke artiest op YouTube.

YouTube is inmiddels uitgegroeid tot een zeer belangrijk medium voor artiesten om zichzelf te presenteren. Met het verdwijnen van de kracht van muziekzenders als verspreiders van muziek, worden videoclips en nieuwe singles vaak geprimeurt op YouTube.

Rihanna meest bekeken vrouwelijke artiest

Bij belangrijke media horen lijstjes. En wat de meest bekeken video's op YouTube betreft heeft een opvallende verschuiving plaatsgevonden. Rihanna stoot Lady Gaga van haar troon als de meest bekeken vrouwelijke artiest op YouTube. Lady Gaga nam sinds oktober 2010 aaneengesloten de toppositie in.

Rihanna meer dan twee miljard keer bekeken

De singles van Rihanna zijn inmiddels meer dan twee miljard keer bekeken, berekende het Amerikaanse muziekblad Billboard. Zo kreeg de nieuwste track van de populaire zangeres, 'We Found Love' in samenwerking met Calvin Harris, in drie maanden tijd 115 miljoen clicks.

Justin Bieber is de populairste zanger

Justin Bieber is de populairste zanger op YouTube. Zijn nummers werden ruim twee miljard keer bekeken. Lady Gaga was de eerste muzikant die meer dan één miljard kijkers op de muzieksite had. De 'Little Monsters' van Lady Gaga en de 'Beliebers' van Justin Bieber gingen in 2010 de strijd met elkaar aan voor de eerste 250 miljoen clicks. 'Baby' van Bieber won het in die strijd uiteindelijk van 'Bad Romance' van Gaga.

Ster advertentie
Ster advertentie