3FM nieuws

Hoe Tate McRae AFAS Live veroverde

 1. Nieuwschevron right
 2. Hoe Tate McRae AFAS Live veroverde

Tate McRae is nog maar 20 jaar oud, maar staat nu al bekend om haar krachtige vocalen en bruisende energie op het podium. Ze verzorgde een onvergetelijk optreden in een uitverkocht AFAS Live. Dit tijdens haar 58 optredens tellende THINK LATER tour. Iedereen was welkom bij de geboorte van deze nieuwe popster.

Zingen en dansen

Tate ken je nu van 'you broke me first' en 'greedy', wat haar niet alleen een TikTok-sensatie heeft gemaakt, maar ook een 3FM Megahit opleverde. Maar wist je dat ze haar carrière begon als danser? Dit door So You Think You Can Dance te winnen.

Tate McRae's optreden in AFAS Live was haar grootste show in Nederland tot nu toe. Ze stond amper twee jaar terug nog in de Melkweg, waarbij ze indruk maakte met haar energie. Dit zette ze om in zowel indrukwekkende moves, als ditto zang. Wel met een moeilijkheid, ze merkte op dat het podium in de AFAS voelde als een ijsbaan, zo glad. Altijd blijven leveren, zie je toch waar So You Think goed voor is.

Haar drummer en gitarist zaten vast in twee 'kooien'. Dit waren vierkanten met daaromheen grote schermen. Waardoor ze soms wel en soms niet zichtbaar waren.

Britney

McRae wordt vaak vergeleken met Britney Spears maar ook met Christina Aguilera. Dit vanwege haar indrukwekkende dansbewegingen, die ze bracht met veel charme en zelfvertrouwen. Soms snel, soms langzaam, vaak sexy. Voorproefje krijgen? Check dan nog even de clip van 'greedy', haar monsterhit van vorig jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Setlist

Tate McRae's concert bij AFAS Live kenmerkte zich door een indrukwekkende setlist. Een setlist die zowel haar nieuwste album THINK LATER als haar eerste album I Used To Think I Could Fly bevat. Onder de nummers bevonden zich hits zoals 'think later', 'hurt my feelings', en 'you broke me first', waarvan de laatste een 3FM Megahit werd. Meezingen gegarandeerd.

Tijdens het creatieve proces schreef McRae ongeveer 60-70 nummers voor haar album, in samenwerking met verschillende artiesten om de juiste klank en boodschap te vinden. Haar favoriete nummer, 'hurt my feelings', beschrijft ze als speels en vrolijk. Wat de diversiteit van haar muzikale uitdrukkingen benadrukt. McRae's benadering van muziek is steeds evoluerend, met een recente focus op popmuziek, hoewel ze openstaat voor experimenten met andere genres. Dit aspect van de muziek werkt als pure therapie voor haar, waarbij ze gedachten uitdrukt die ze anders niet zou kunnen verwoorden.

De setlist was heel erg divers. Zo hoorde je het ene moment een ballad en het andere moment erna weer een uptempo banger. Soms met een podium vol dansers en soms helemaal in haar eentje. Maar het bleef altijd boeien. Dit zijn de nummers die je in zeventig minuten hoorde:

 1. 'Think Later'
 2. 'Hurt My Feelings'
 3. 'Uh Oh'
 4. 'What’s Your Problem?'
 5. 'Feel Like Shit'
 6. 'Calgary'
 7. 'Stay Done'
 8. 'Messier'
 9. 'Cut My Hair'
 10. 'Rubberband'
 11. 'Exes'
 12. 'Grave'
 13. 'Guilty Conscience'
 14. 'We’re Not Alike'
 15. 'She's All I Wanna Be'
 16. 'You Broke Me First'
 17. 'Run For The Hills'
 18. 'Greedy'

Een popster is geboren

De interactie met haar publiek en de manier waarop haar muziek persoonlijke interpretaties toelaat (lekker haten op die ene ex), versterkt de band tussen McRae en haar fans. De reactie van het publiek liet zien dat ze een goede plek raakte, met vaak flink wat smartphones die filmend in de lucht hingen.

De combinatie van haar krachtige stem, emotionele diepgang en indrukwekkende dans toont aan waarom ze gezien wordt als een ster van haar generatie. Een nieuwe popster zag het licht.

foto: Beth Saravo

Ster advertentie
Ster advertentie