3FM nieuws

Duncan Laurence speelt 'Electric Life' in de 3FM Live Box

foto: Rob, Duncan en Wijnand
  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence speelt 'Electric Life' in de 3FM Live Box

Duncan Laurence was vandaag vroeg uit te veren voor een optreden in de 3FM Live Box tijdens de ochtendshow van Rob en Wijnand. En hoewel hij het heftig vindt om op zo'n tijdstip aanwezig te zijn in een radiostudio, zijn wij in ieder geval blij dat 'ie er was! Hij speelde een prachtige akoestische versie van zijn nieuwe single 'Electric Life.'

'Electric Life'

Hoewel de zanger inmiddels in Stockholm woont, is de plaat een gigantische hit en dat werd zelfs gevierd met een enorme banner op Times Square in New York. Maar ook bij ons is het nummer in de smaak gevallen en daardoor eerder al uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persoonlijke track

Het is wederom een persoonlijke track voor de Nederlandse singer-songwriter. Het beschrijft een gevoelig onderwerp, namelijk: de dood. De zanger is zich daar echter bewust van en heeft er een andere draai aangegeven. Met het nummer is hij teruggegaan naar de jaren '70, met Elton John, Queen en The Beatles en The Rolling Stones, die volgens de zanger het altijd in zich hebben gehad om hele persoonlijke onderwerpen op een grootse manier te beschrijven.

"In 'Electric Life' zing ik over het bewust en met plezier en dankbaarheid terugblikken op dierbaren die er niet meer zijn. Een positief liedje over het omzetten van intens verdriet in hoop. Een duik in je herinneringen komt waarschijnlijk het dichtst bij een bezoekje aan de hemel, bij de mensen die je verloren bent."

Dat bewijst ook deze prachtige akoestische uitvoering van het nummer in de 3FM Live Box:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trouwen

Duncan schreef het nummer met zijn partner Jordan, waarmee hij ook van plan is om te trouwen. "We zijn wel aan het plannen, en hoewel ik mijn pak nog niet klaar heb liggen zijn we wel druk bezig." Verder is de zanger ook druk met nieuwe muziek. Met 'Electric Life' geeft hij een voorproefje van zijn aankomende nieuwe plaat die begin volgend jaar uitkomt. Tot die tijd belooft Laurence nog een paar singles van de plaat uit te brengen. Bovendien gaat de zanger volgende maand touren door verschillende grote steden in Europa. Op 15 oktober doet hij de Melkweg in Amsterdam aan.

Gigantisch succes

De zanger kan terugblikken op alleen maar leuke en positieve momenten. Onder andere door het gigantische succes wat hij heeft bereikt door zijn winst voor Nederland op het Eurovisie Songfestival 2019. Met 'Arcade' is de zanger de hele wereld overgegaan en dat heeft hem internationaal op de kaart gezet. En dat heeft ervoor gezorgd dat de single inmiddels de platinum status heeft bereikt.

Ster advertentie
Ster advertentie