3FM nieuws

Sander Hoogendoorn test het leven zonder WhatsApp

BNNVARA
foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Sander Hoogendoorn test het leven zonder WhatsApp

3FM-dj Sander is helemaal klaar met alle prikkels die hij krijgt van zijn telefoon. Om het half uur kijkt hij op zijn telefoon en precies daarom wil hij een week zonder de grootste boosdoener leven. Maar kun je anno 2021 nog leven zonder WhatsApp.


"Ga ik afkickverschijnselen krijgen?"

Live tijdens de ochtendshow haalt Sander de app van zijn telefoon. Ter voorbereiding spreekt hij met hoogleraar Cognitieve Psychologie Stefan van der Stigchel: "Ga ik nog afkickverschijnselen krijgen denk je?"

"Jazeker, de eerste paar dagen zul je de gewoontes zeker voelen. Tijdens momentjes waarbij je even niks te doen hebt, in de rij bij de supermarkt bijvoorbeeld, ga je aandrang voelen. Je hebt natuurlijk wel je mobiele telefoon bij je dus de kans is heel groot dat je in plaats van WhatsApp andere apps gaat openen."

Sander gaat deze week bijhouden of hij dan ook echt andere apps vaker gaat gebruiken. Hij is niet bang om belangrijke berichten te missen, want zelfs voordat hij de app had verwijdert, kreeg hij al sms'jes binnen van vrienden en familie aan wie hij zijn actie had doorgegeven. Wordt het ploeteren richting het einde van de week of bevalt het zo goed dat de WhatsApp van de telefoon wegblijft?

Bekijk het hele gesprek hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie