3FM nieuws
BNNVARA

Sander Hoogendoorn test het leven zonder WhatsApp

foto: 3FM/BNNVARAfoto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Sander Hoogendoorn test het leven zonder WhatsApp

3FM-dj Sander is helemaal klaar met alle prikkels die hij krijgt van zijn telefoon. Om het half uur kijkt hij op zijn telefoon en precies daarom wil hij een week zonder de grootste boosdoener leven. Maar kun je anno 2021 nog leven zonder WhatsApp.


"Ga ik afkickverschijnselen krijgen?"

Live tijdens de ochtendshow haalt Sander de app van zijn telefoon. Ter voorbereiding spreekt hij met hoogleraar Cognitieve Psychologie Stefan van der Stigchel: "Ga ik nog afkickverschijnselen krijgen denk je?"

"Jazeker, de eerste paar dagen zul je de gewoontes zeker voelen. Tijdens momentjes waarbij je even niks te doen hebt, in de rij bij de supermarkt bijvoorbeeld, ga je aandrang voelen. Je hebt natuurlijk wel je mobiele telefoon bij je dus de kans is heel groot dat je in plaats van WhatsApp andere apps gaat openen."

Sander gaat deze week bijhouden of hij dan ook echt andere apps vaker gaat gebruiken. Hij is niet bang om belangrijke berichten te missen, want zelfs voordat hij de app had verwijdert, kreeg hij al sms'jes binnen van vrienden en familie aan wie hij zijn actie had doorgegeven. Wordt het ploeteren richting het einde van de week of bevalt het zo goed dat de WhatsApp van de telefoon wegblijft?

Bekijk het hele gesprek hier terug:

Even over iets anders. Wist je het al? Dit jaar komt het Glazen Huis weer terug.

3FM Serious Request 2022

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Over Het Vergeten Kind


Ster advertentie
Ster advertentie