Naar homepage
3FM nieuws

Lex Uiting maakt podcastserie 'De Tumor Tapes' over de baarmoederhalskanker van zijn vriendin Susan

foto: Lex Uiting
  1. Nieuwschevron right
  2. Lex Uiting maakt podcastserie 'De Tumor Tapes' over de baarmoederhalskanker van zijn vriendin Susan

In de podcast 'De Tumor Tapes' is de bijzondere maar zeker ook heftige reis van Lex Uiting en zijn vriendin Susan Oostdam te volgen nadat Susan het nieuws krijgt dat zij baarmoederhalskanker heeft. Lex besluit de gesprekken met de artsen op te nemen, zodat het stel deze samen rustig kan terugluisteren. Later komt Susan met het idee om hier iets mee te doen. Wat volgt is een heel persoonlijk, eerlijk en authentieke podcastserie.

Testen, testen, testen

Om de vijf jaar worden vrouwen tussen 30 en 60 jaar opgeroepen om een uitstrijkje te maken bij de huisarts. Dankzij dit bevolkingsonderzoek kunnen voorstadia van baarmoederhalskanker al vroeg worden ontdekt. Zo kreeg ook Susan de uitnodiging om langs te komen voor dit onderzoek.

Het slechte nieuws

Na het onderzoek volgt het slechte nieuws. Er zijn onrustige cellen gevonden waar de arts geen goed gevoel over heeft. Susan moet terugkomen voor verder onderzoek. Uit dat onderzoek blijkt dat hun ergste scenario uitkomt: er zijn kwaadaardige kankercellen gevonden in de baarmoederhals. "Vanaf moment een dat we een ziekenhuis inliepen ben ik de gesprekken met artsen gaan opnemen. Puur voor privégebruik. Om thuis, rustig nog eens terug te kunnen luisteren wát zo'n arts nou eigenlijk allemaal zegt. Je zit dan natuurlijk nogal in een rollercoaster, en hoort maar half wat er gezegd wordt".

Luister de eerste twee afleveringen van 'De Tumor Tapes' hieronder.

#1 - Foute boel

#2 - Schone schijn

Ster advertentie
Ster advertentie