3FM nieuws

Songfestivallied Anouk officieel gepresenteerd

  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestivallied Anouk officieel gepresenteerd

Anouk presenteerde maandag 11 maart 'Birds', het nummer waarmee ze deel gaat nemen aan het Eurovisie Songfestival.

Anouk heeft haar Songfestivallied gepresenteerd. De Haagse zangeres liet het nummer 'Birds' voor het eerst helemaal horen tijdens een persconferentie in de Wisseloord Studios in Hilversum. 'Birds' is de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2013, waarvan op 14 mei een van de voorrondes plaatsvindt.

Anouk vertelt over 'Birds'

Anouk durft niet te zeggen of ze met dit nummer het Eurovisie Songfestival gaat winnen, maar is er wel blij mee. “Het is een mooi nummer. Er zullen geheid mensen zijn die er geen drol aan vinden, maar dat is altijd zo. De een vindt het fantastisch, een ander gedeelte vindt het vreselijk. So be it,” zei ze tijdens de persconferentie tegen gastheer Cornald Maas.

Bij Domien in @Work hoorde je hoe het er bij die persconferentie precies aan toe ging. Luister het fragment hier terug.

Ook zong Anouk het nummer na afloop van de persconferentie live in de Wisseloord Studios. Check de opname hieronder!

Giel belt met Anouk over 'Birds'

De dag erna (12 maart 2013) belde Giel in zijn ochtendshow met Anouk over de persconferentie en de niet al te positieve reacties op het nummer:

Sad Singalong Songs

'Birds' staat op Sad Singalong Songs, het achtste studioalbum van de zangeres. De plaat komt uit op 17 mei, precies één dag voor de finale van het Eurovisie Songfestival in Malmö.

Hind, De Toppers, Sieneke, De 3J's en Joan Franka haalden de finale niet, maar misschien maakt Anouk meer kans. Wat denk jij? Gaat ze met 'Birds' hoge ogen gooien? Laat het hieronder weten!

Anouk - 'Birds' live in de Wisseloord Studios

Ster advertentie
Ster advertentie