3FM nieuws

Bente op Pinkpop: "mijn kleine meisjes droom komt uit"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Bente op Pinkpop: "mijn kleine meisjes droom komt uit"

Ze is één van De 10 Van 2023 en beleeft haar Pinkpop-debuut dit jaar, als je het gast-optreden bij Maan vorig jaar niet meerekent. Bente komt vlak voor haar show op het festival langs in de studio van 3FM. 3FM-dj Jaimy vraagt haar naar de voorbereidingen, zenuwen voor zo'n show en ze speelt haar single 'Zolang Dit Liedje Duurt' live.

Op Pinkpop dronk ze ooit haar eerste alcoholische drankje, stond ze als fan vooraan bij Rammstein en nu speelt ze er zelf. De cirkel lijkt rond. Bente bracht in het afgelopen jaar haar debuutalbum Als Ik Met De Wind Kon Dansen uit en die liedjes neemt ze vandaag mee naar het festival in Landgraaf.

Kleine meisjes dromen komen uit

"Het is echt mijn kleine-meisjes-droom om op Pinkpop te spelen. Ik ben de hele dag en week eigenlijk al heel zenuwachtig," vertelt Bente aan Jaimy. Afgelopen week besloot ze rustig aan te doen: niet drinken, beginnen met hardlopen, alles voor Pinkpop.

Primeur op Pinkpop

Tijdens het maakproces van haar album, is Bente heel bewust aan de slag gegaan met de vraag: welke liedjes wil ik live spelen? En één van die liedjes is een nieuwe track die ze tijdens haar set vandaag voor het eerst live gaat doen. Die moet jij als thuisblijver helaas missen, maar als goedmakertje speelde ze 'Zolang Dit Liedje Duurt' live in de studio. Bekijk het interview en het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM x Pinkpop 2023

Met 3FM sta je vooraan op Pinkpop! In het weekend van 16, 17 en 18 juni doet 3FM verslag van het festival in Landgraaf. We zenden optredens uit van o.a. Robbie Williams, Red Hot Chili Peppers en Queens Of The Stone Age. Ook doen 3FM en 3voor12 online verslag van het festival via 3fm.nl, maar ook Instagram, TikTok, Facebook, Twitter en YouTube.

Op NPO 3 doen Vera Siemons, Raven van Dorst en Eva Cleven verslag. Op zaterdag 17 juni
vanaf 22:15 en op zondag 18 juni vanaf 20:10 op NPO 3. Dit jaar is Pinkpop ook weer live te volgen op NPO 2 extra. Vanaf vrijdagmiddag (13:30 uur) tot zondagavond laat (01:00 uur) is daar een driedaags live-marathonverslag van Pinkpop 2023 te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie