3FM nieuws

Hoe actiever op Facebook hoe langer je leeft

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe actiever op Facebook hoe langer je leeft

"Hoe meer vrienden je op Facebook hebt, hoe minder snel je doodgaat", zegt een Amerikaans onderzoek.

Wie online een bezig bijtje is, schijnt een betere gezondheid te hebben en langer te leven. Want Facebook verbindt mensen. Op zich klinkt dat niet gek, maar of je daardoor ook langer leeft?

Amerikaans onderzoek

Amerikaanse onderzoekers van de universiteiten van Californië, Harvard en Yale deden een studie onder maar liefst twaalf miljoen Facebook-gebruikers. Ze vergeleken informatie uit de volksgezondheidsdossiers van deze gebruikers met hun activiteiten op Facebook. En daaruit bleek: hoe actiever op Facebook, hoe beter je gezondheid.

Kom maar door met die vriendschapsverzoeken

Wat houdt een actiever leven op Facebook in? Nou, daarmee bedoelen ze bijvoorbeeld dat je veel vriendschapsverzoeken krijgt of vaak foto's en video's plaatst van vrienden en familie. Dat schijnt dus allemaal samen te hangen met een betere gezondheid en langere levensduur.

Niet doen: alleen maar tekst

Facebook-gebruikers die hun statusupdate alleen maar invullen met tekst, en een fotootje of video dus achterwege laten, schijnen vaker gezondheidsproblemen te hebben. Zélfs als ze godsgruwelijk veel likes binnenharken.

Social media en geluksgevoel

Het is al een tijdje bekend dat sociale contacten ons gezond houden. Sociale contacten en een goed sociaal netwerk dragen bij aan ons geluksgevoel, dat weer samenhangt met onze gezondheid. Volgens de Amerikaanse onderzoekers geldt dat dus ook voor online sociaal gedrag.

Ongelukkig

Wel opmerkelijk, want andere onderzoekers (uit bijvoorbeeld Denemarken) zeggen juist dat je ongelukkiger wordt van de constante druk van social media. Het smachten naar likes, vriendschapsverzoeken en reacties zou alleen maar van negatieve invloed zijn.

Wat denk jij? Worden we gelukkig(er) of ongelukkig(er) van social media? Laat het hieronder weten.

Ster advertentie
Ster advertentie