3FM nieuws
KRO-NCRV

Maakster documentaire 'Kees vliegt uit' over overlijden Henriëtte Momma (90)

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Maakster documentaire 'Kees vliegt uit' over overlijden Henriëtte Momma (90)

Henriëtte Momma, de moeder van de autistische kunstenaar en schrijver Kees Momma, is op 90-jarige leeftijd overleden. Zij werd bekend door haar verschijning in meerdere documentaires over het leven van haar zoon, gemaakt door filmmaker Monique Nolte. Vanochtend belde 3FM-dj Wijnand Speelman met de documentairemaakster.

Overlijden Henriëtte Momma

Monique Nolte herinnert Henriëtte als een "vrouw met een missie". Ze benadrukt hoe Henriëtte zich inzette om Kees te laten ontwikkelen in zijn talenten, zoals tekenen en schilderen, om hem een zo mooi en comfortabel mogelijk leven te geven met veel liefde en warmte. Volgens Nolte gaat het naar omstandigheden goed met Kees. "Ik merk wel dat het verdriet misschien nog moet komen. Dat hij het zich nog niet helemaal kan beseffen. Dat heeft hij me ook gezegd."

Nieuwe documentaires

Nolte werkt momenteel aan twee nieuwe films over Kees. De eerste is een vervolg op 'Kees Vliegt Uit', die volgend jaar uit gaat komen en gaat over het losmakingsproces van Kees en zijn ouders. Aldus de documentairemaakster een proces dat lang geduurd heeft. De tweede film richt zich op hoe Kees omgaat met het op zichzelf wonen en het verlies van zijn moeder.

Bekijk het hele gesprek hier

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie