3FM nieuws

Polititia verkiezingsspecial: "Alles is politiek!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Polititia verkiezingsspecial: "Alles is politiek!"

15, 16 en 17 maart is er elke dag een verkiezingsspecial van de Polititia-podcast. Presentatrice Titia Hoogendoorn en haar sidekick Daniël van de Poppe hebben in de aflevering van vandaag twee speciale gasten, namelijk Jahkini Bisselink en Hajar Yagkoubi van Kieswijzer, de podcast.

KIESWIJZER, DE PODCAST

In Kieswijzer, de podcast bespreken Jahkini en Hajar elke aflevering het verkiezingsprogramma van een willekeurige partij, omdat de verkiezingsprogramma's over het algemeen veel te groot zijn. "De échte inhoud van de partijen staat wel in die documenten, dus wij dachten: laten we onszelf opofferen en het wél helemaal doorlezen!"

Weinig focus op jongeren

Met Titia en Daniël bespreken ze waarom er zoveel jongeren niet stemmen. Jahkini en Hajar denken dat veel politieke partijen zich vooral focussen op de ouderen, omdat deze groep erg actief stemt. "Veel jongeren zeggen dat de thema's in de politiek niet van toepassing zijn, of ze niet aanspreken."

Ook willen ze nog een belangrijk tip meegeven: "Ga voor jezelf uit wat je belangrijk vindt in het leven, en ga uitzoeken welke partij daar het best bij past. Alles is politiek!"

OVER POLITITIA

In Polititia gaat actrice Titia Hoogendoorn elke week op onderzoek uit om te leren over de Nederlandse politiek. Samen met haar co-host Daniel van de Poppe neemt ze de luisteraar mee in haar zoektocht naar informatie om iedereen wijzer te maken over politiek. Vaak wordt er samen met een speciale gast gekeken naar een specifiek onderwerp.

Beluister de aflevering hieronder of in je favoriete podcastapp!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie