3FM nieuws

De Staat live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat live bij Giel

De mannen van De Staat zijn terug met een nieuw album en stonden vrijdag 23 augustus live op De Speelplaats bij Giel.

De heren van De Staat brengen op 16 september het album I_CON uit. Het is de derde plaat van de Nijmeegse band, na debuut Wait For Evolution uit 2009 en Machinery uit 2011. Voor I_CON ging De Staat naar Nashville en kreeg de band hulp van Vance Powell, die eerder voor onder meer Jack White en The Raconteurs werkte.

I_CON voor iconen en oplichters

Frontman Torre Florim zei over de albumtitel, die op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden:

"We zijn allemaal zowel iconen als oplichters. Iedereen heeft wel eens ergens een profiel van zichzelf aangemaakt dat slechts een beperkt deel van zijn of haar werkelijkheid liet zien. We laten alleen dat deel van onszelf zien dat het beste werkt."

Primeur bij Paul

Florim omschreef I_CON verder als een kleurrijke plaat met veel invloeden uit sciencefictionfilms uit de jaren '80, Afrikaanse muziek, urban en rock-'n-roll. Dat hoor je goed terug in het nummer 'Make Way For The Passenger', waarvan Paul maandag 6 augustus de primeur had.

De Staat live bij Giel

De Staat doet vanaf september een uitgebreide clubtour door Nederland. Voor het zover is stond de band eerst nog op De Speelplaats. Je hoorde de nieuwe single 'Devil's Blood' vrijdag 23 augustus live bij Giel.

De Staat - 'Devil's Blood'

De Staat - 'Make Way For The Passenger'

De Staat covert 'Lady Luck' van Jamie Woon

De Staat over het nieuwe album I_CON

Ster advertentie
Ster advertentie