3FM nieuws

Zes nieuwe Popronde talenten die je níet mag missen!

  1. Nieuwschevron right
  2. Zes nieuwe Popronde talenten die je níet mag missen!

Popronde reist nog het land door tot eind november. Aangezien wij heel veel talent voorbij hebben zien komen, hierbij een lijstje van zes nieuwe must-sees!

Popronde is een gratis rondreizend festival dat plaatsvindt van september tot en met november in 31 steden. Er zijn 120 opkomende acts geprogrammeerd. Uit meer dan 1100 aanmeldingen heeft de selectiecommissie 120 bands en acts geselecteerd.

Popronde springplank naar groot publiek

Deze bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres in Nederland en zijn de opvolgers van o.a. Kensington, Blaudzun, De Staat, Go Back To The Zoo en Mister & Mississippi. Ze hebben allemaal al eerder meegedaan aan de Popronde voordat ze doorbraken bij het grote publiek.

Veel 3FM Serious Talents op Popronde

3FM werkt al jaren samen met de Popronde en dit jaar staan de volgende Serious Talents geprogrammeerd:

Wij zijn super trots dat Rondé en Jack and The Weatherman als nieuwe 3FM Serious Talents hieraan zijn toegevoegd!

3FM tipt zes nieuwe must-sees

In september publiceerden wij vijf must-sees die je naast de Serious Talents niet mocht missen. Aanvankelijk wilden wij er weer vijf tippen, maar we konden niet kiezen. Dus goed nieuws: hierbij zes nieuwe Popronde talenten om te checken!

1. Jack and The Weatherman

Jack and the Weatherman is een laid back duo uit Haarlem, dat met zijn muziek de zonnige kant van het leven belicht. Met slechts een akoestische gitaar en twee stemmen houden deze jongens het simpel: luchtige liedjes met een kop en een staart, funky gitaarspel met af en toe een lome reggae chop en vloeiende raps met een gezonde dosis humor. Van hun muziek en liveshow waren wij erg onder de indruk, daarom zijn zij op 5 oktober bij Barend & Wijnand uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

2. The Great Communicators

The Great Communicators is een indiegaragerockgroep in de traditie van bands als Bombay Bicycle Club, Autolux en Yeah Yeah Yeah’s, gevormd in de vroege herfst van 2012 in Amsterdam. Hun veelbelovende en goed ontvangen EP zal volgend jaar worden opgevolgd door hun debuutalbum. Voor de dames is er in ieder geval genoeg man om naar te kijken, voor de heren is er de prachtige Gaia Slotboom op vocals.

3. BIXBY

BIXBY is de band geformeerd rondom singer-songwriter Simone van Vugt. Ze werd geinspireerd door artiesten als The Veils, Laura Marling, Daughter & the National, ze schrijft sferische Indiepop liedjes met een randje. Lyrisch voert ze discussies tussen haar hoofd en het hart op weg naar volwassenheid. De EP EXHALE is uit en heeft ons zowel op plaat als in real life al het nodige kippenvel bezorgd.

4. Orange Skyline

Orange Skyline zetten hun Groningse indie sound neer, door inspiratie te halen uit jaren ’60 rock n’ roll, Gainsbourgse chansons en moderne garagerock. Het resultaat is een herkenbaar en catchy geluid, dat direct overtuigt. In hun thuisstad Groningen hebben zij daarom nagenoeg op ieder podium en festival gespeeld. Al ijsjes-etend mochten wij met hen kennismaken tijdens Popronde Nijmegen. En ook wij waren overtuigd!

5. Yellow Grass

Ontstaan in 2012 brengt Yellow Grass een mix van verschillende stijlen samen tot een folk-achtige, americana sound. Of je nou te kampen hebt met een gebroken hart, liefde voor het leven, overspelige situaties, andere ellende of gewoon verrast wilt worden door oorstrelende muziek: Yellow Grass laat geen ziel onberoerd. Zo ook die van ons niet. Op woensdag 12 november hebben zij ook hun album release in de Bitterzoet in Amsterdam. Een aanrader dus!

6. The Black Cult

Noem een paar bands uit de Groningse garage scene en dan is The Black Cult onmisbaar in dat lijstje. Deze jonge gasten gaan compleet los op het podium. En hárd ook! Songteksten over drugs en constant high zijn sluiten goed aan bij hun reputatie als garageband. Hun tweede EP hebben zij uitgebracht op Tender Records, het vinyl-label van Tim Knol. Wees voorbereid en zorg dat je oordoppen bij je hebt als je deze gasten gaat checken!

Ben jij onze concertverslaggever?

Het team van 3FM Serious Talent doet niets liever dan al het talent dat Nederland te bieden heeft op te sporen en live te checken. Helaas kunnen wij niet alles ontdekken. Puur omdat wij gewoonweg niet overal aanwezig kunnen zijn. Daarom willen wij jou vragen als verslaggever tijdens Popronde! Hebben wij iets over het hoofd gezien? Is er iets dat wij zelf écht nog moeten checken op Popronde? Deel het met ons! Lees hier hoe je als 3FM Serious Talent verslaggever aan de slag kunt. Wij zien je verslag graag tegemoet!

>> Check hier de hele line-up van Popronde. Hier kun je ook zien wie waar en hoe laat speelt.

Ster advertentie
Ster advertentie