3FM nieuws

Komt Chris Martin solo naar Nederland?

  1. Nieuwschevron right
  2. Komt Chris Martin solo naar Nederland?

Als het aan fans van Coldplay ligt wel. Ze zijn een crowdfunding-project gestart om Chris Martin naar Nederland te halen.

(Foto: Hans-Peter van Velthoven)

Coldplay naar Nederland?

"We zijn drie jaar verder sinds Coldplay voor het laatst in Nederland was en we missen ze enorm." Met die openingszin is een Coldplay-fan Gerben Letzer een crowdfunding-actie gestart. Hij heeft een duidelijke missie: "Het is tijd om die frustratie in te wisselen voor een feestje en daarom een kwart van Coldplay naar Nederland te halen." En met een kwart van de band bedoelt hij frontman Chris Martin.

Live On Demand

Maar hoe krijg je Chris Martin naar Nederland als er voorlopig geen Coldplay-show gepland staat? Simpel, door zelf een show te boeken. Via de site Live On Demand kun je samen met andere fans geld inzamelen om een band of artiest in een bijzondere setting of op een bijzondere locatie te laten spelen. En dat is precies wat Gerben heeft gedaan.

Wie, wat, waar?

Waar Chris moet gaan spelen, en wanneer, is niet duidelijk. Maar volgens Gerben heeft hij maar honderd 'supporters' nodig om het voor elkaar te krijgen. Zodra die binnen zijn, kan hij een datum en locatie gaan plannen.

Wie weet staat Chris Martin dus binnenkort ergens op een geheime locatie in Nederland een intieme show te spelen. Gerben: "De kans is 50/50 dat het lukt, er kan zomaar morgen een tour aangekondigd worden en dan valt alles in het water. Chris staat er in elk geval voor open, dus dat geeft me goede hoop ".

Uit contact met Coldplay's management blijkt dat Chris Martin er voor open staat. Dus ben je fan van Coldplay en wil je...

Posted by Gerben Letzer on Wednesday, 20 May 2015
Ster advertentie
Ster advertentie