3FM nieuws

Jeangu Macrooy staat op Noorderslag 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeangu Macrooy staat op Noorderslag 2017

Mooi nieuws voor Jeangu Macrooy! Hij staat in januari 2017 op het Noorderslag festival in Groningen. De muzikant was dinsdag 25 oktober te gast bij 3FM. Niet alleen met zijn nieuwe single 'Brave Enough', maar ook met een hele vette cover van 'Heathens' van Twenty One Pilots!

Jeangu Macrooy's bezoek aan 3FM wordt ingeluid met mooi nieuws: hij staat op Noorderslag! Het showcasefestival voor nieuw Nederlands talent maakte eerder al de eerste namen bekend, maar nu is Jeangu dus ook toegevoegd aan de line-up. De ex-3FM Serious Talent was dinsdagochtend te gast bij Giel met zijn nieuwe single 'Brave Enough'.

Waar gaat Jeangu Macrooy's muziek over?

Giel vond de keuze voor Jeangu's debuutsingle 'Gold' best wel gewaagd. Het nummer gaat over Jeangu's Surinaamse roots en het slavernijverleden.

"ik heb er heel lang over nagedacht, ook of ik het nummer wel op m'n EP wilde, maar toen dacht ik... Ik gebruik muziek om iets kwijt te kunnen. Dus laat ik het dan maar doen."

Gelukkig ontving hij vooral positieve reacties op het nummer. Jeangu is al jaren met muziek bezig: in Suriname vooral samen met zijn broer. Een aantal jaar geleden vertrok Jeangu naar Nederland om zijn muzikale carrière naar een hoger niveau te tillen, maar Giel vond nog een paar toffe fragmenten van zijn eerdere muzikale projecten. Je checkt ze hier!


Jeangu Macrooy speelt 'Brave Enough' live bij 3FM

Giel vraagt aan Jeangu waar de track' Brave Enough' nu precies over gaat.

"Het gaat over jezelf overgeven aan een emotie. Verdriet is het moeilijkst, om iets zo volledig te ervaren. Loslaten is voor niemand makkelijk, maar van opkroppen word je bitter."

Jeangu Macrooy covert 'Heathens' van Twenty One Pilots live bij 3FM

Jeangu Macrooy speelt 'The Next One' live bij 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie