3FM nieuws

Moderat vanavond in Paradiso, nu op 3voor12

  1. Nieuwschevron right
  2. Moderat vanavond in Paradiso, nu op 3voor12

De succesvolle Berlijnse acts Modeselektor en Apparat fuseerden tot het nog succesvollere Moderat. “Modeselektor en Apparat bij elkaar, dat was alsof je een banaan op een pizza margherita plakte.” Deze week verschijnt het album Moderat III, vanavond speelt de groep in een supersnel uitverkochte Paradiso.

"Nee. Nee. Nee. Driemaal nee. Discussies tussen ons kunnen lang duren, maar hier waren we snel uit." Gernot Bronsert, Sebastian Szary en Sascha Ring hadden een week vakantie genomen nadat ze met een aan belangrijke label-mensen om de tafel hadden gezeten. Die vonden de eerste schetsen van hun derde album als Moderat awesome. Er verscheen een miljoen op tafel van een grote platenmaatschappij, maar het antwoord was onverbiddelijk: nee. En dat terwijl de drie leden, die er elk al twintig jaar carriere op hebben zitten, duidelijk zijn over de ambities met dit album. Gernot Bronsert:
‘We zijn alle drie al jaren succesvol. Als we zouden willen kunnen we elke dag van ons leven op tour zijn, in hotels wonen. En toch is dit ons eerste echt serieuze project.’

1 minuut

En hoe serieus: de show van Moderat in Paradiso was in een minuut uitverkocht, waarna het trio een nieuwe aankondigde in de Heineken Music Hall. En dat voor een project dat ooit begon als een lollig studio-uitje. Szary en Gernot hadden al jaren een succesvolle carrière als Modeselektor, een kleurrijk duo dat allerlei stijlen op een ‘credible’ manier met elkaar mengde: house, techno, hiphop, dubstep. Altijd gebracht met een enorme hoeveelheid lol. Als er een kussengevecht aan te pas moest komen, dan kwam er een kussengevecht. Ze waren goede bekenden van Sascha Ring, die als Apparat meer introverte elektronische popliedjes maakte.

‘Modeselektor en Apparat bij elkaar, dat was alsof je een banaan op een pizza margherita plakte,’ zegt Gernot. ‘En wie is dan de banaan?’, lacht Apparat. ‘Modeselektor natuurlijk!’


Bij album nummer III zijn de drie Duitsers volwassen. Wat dat inhoudt, lees je in het interview op 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie