3FM nieuws

Grohl werkt met Novoselic en Nirvana-producer

  1. Nieuwschevron right
  2. Grohl werkt met Novoselic en Nirvana-producer

Foo Fighters-frontman Dave Grohl gaat opnieuw de studio met Nirvana-bassist Krist Novoselic en Nevermind-producer Butch Vig.

Dave, Kirst en Butch zijn opnieuw de studio in geweest. Het trio werkte voor het eerst in tijden weer samen bij de opnames van het meest recente Foo Fighters-album Wasting Light, dat Butch Vig produceerde en waar Krist op meespeelde.

Butch Vig twitter over samenwerking

Het nieuws over de samenwerking komt van de producer. Hij tweette: "The last 24 hours have been surreal! Had a great gig at the El Rey last night, and spent today recording with Dave, Krist and special guest!" Het is niet duidelijk wie die 'special guest' is.

Soundtrack docu Sound City Studios

De geruchten gaan dat de hernieuwde samenwerking voor de soundtrack van Dave's documentaire over de legendarische Sound City Studios is. Er was afgelopen jaar veel aandacht voor het 20-jarige jubileum van het Nirvana-album Nevermind, dat Butch produceerde. In hetzelfde jaar als het jubileum sloot Sound City Studios in Los Angeles, waar het album was opgenomen, voor goed zijn deuren. Dave vond dit zo jammer, dat hij besloot de rijke geschiedenis van de plek, vast te leggen in een documentaire.

Bekijk de teaser van de Sound City Studios

Ster advertentie
Ster advertentie