3FM nieuws

Joël (18) speelde mee met Green Day in de Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Joël (18) speelde mee met Green Day in de Ziggo Dome

Joël uit Woudenberg was de lucky bastard die uitgekozen werd door Green Day-zanger Billie Joe Armstrong: of hij even 'Knowledge' mee wilde spelen. Voor een bomvolle Ziggo Dome. Ehm... FUCK YES!

Joel, sinds gisterenavond ook aan te spreken onder de nickname Billie Joël Armstrong, is nog maar drie dagen achttien. Toch kreeg het voor elkaar om nú al voor een volle Ziggo Dome te spelen! Dankjewel, Green Day. We belden hem op om te checken hoe hij dat voor elkaar kreeg.

Een goed begin is het halve werk

Joël speelt nu vijf jaar gitaar en kent het volledige repertoire van Green Day uit zijn hoofd. Daar moet je wat mee doen, natuurlijk. Meespelen in de show ofzo. Hij stak tijd en moeite in een banner voor Green Day, maar het ding mocht niet mee naar binnen van de Ziggo Dome.

Dus toen ging hij maar over op plan B: sneaky hetzelfde op een A4'tje schrijven en het gewoon nog een keer proberen! Al snel zag Billie Joe zijn bericht en kreeg Joël een knipoog. Message received.

Showman in hart en nieren

Op driekwart van de set was het zover, dacht Joël. Het vaste publieksmomentje in de show was er, maar in plaats van hem werd er een meisje het podium opgetrokken. Niet om te spelen, maar voor wat geklets en een foto.

"Niet lullig bedoeld, maar toen dacht ik echt even 'Dit kun je niet maken!' Dat was niet echt een leuk moment, haha."

Gelukkig besloot de band om een tweede persoon het podium op te vragen: Joël! Vanaf 1:35 minuut zie je hoe Billie Joe hem uit het publiek pikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik kreeg eerst een knuffel en de gitaar om en toen begonnen we met spelen. Eerst heel ongemakkelijk en best wel spannend, want je ziet toch een volle Ziggo Dome ineens. Die is enorm!!!"

Toen hij eenmaal de draai te pakken had, besloot Joël om de zenuwen te negeren en er volledig voor te gaan. Je maakt dit tenslotte maar een keer mee in je leven, you might as well enjoy it.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het meisje dat voor Joël op het podium stond had een selfie met de zanger gemaakt, maar daar stak hij bij Joël een stokje voor. Wat hij wél kreeg? De freaking gitaar!

"Ik vind het helemaal niet erg dat die selfie niet lukte. Ik heb nu de gitaar en een fucking vette foto uit het publiek. Da's eigenlijk veel toffer!"

Uit de doos, op de muur

Achteraf hoorde Joël dat Green Day eigenlijk nooit fans uitkiest die een banner bij zich hebben. Hij had dus mazzel. Op Pinkpop 2017 gaat hij gewoon nóg een poging wagen, als de band op zaterdag hun headline-show speelt.

De gesigneerde gitaar die hij meekreeg krijgt binnenkort z'n eigen koffer én een plekje op de muur.

Ster advertentie
Ster advertentie