3FM nieuws

KAYTRANADA heeft goud in handen

  1. Nieuwschevron right
  2. KAYTRANADA heeft goud in handen

KAYTRANADA scoort hoge ogen met zijn debuutalbum 99.9%. De recensies zijn lovend en het album is deze week 3FM Album van de Week.

>> Win 3FM Album van de Week: 99.9%

De man die beroemd werd door het perfect knippen en plakken van muzieksamples op Soundcloud heeft eindelijk zijn eerste plaat uitgebracht. En de recensies zijn lovend. Het album 99,9% van KAYTRANADA is volgens Pitchfork "One of the most well-edited, coherent debuts to emerge in recent memory". En als zij het zeggen, dan heb je goud in handen!

Niet in een hokje te plaatsen

Het lastige van deze plaat is dat het bijna onmogelijk is om 'm in een hokje te plaatsen. Er is geen genre waar de muziek van deze man in past. Als je de plaat opzet en netjes bij het eerste nummer 'TRACK UNO' begint, denk je dat je naar één of andere funky house-plaat zit te luisteren, terwijl een nummer als 'TOGETHER' weer ontzettend poppy is. Onvoorspelbaar maar daarom des te leuker.

Één ding waar we wel wat over kunnen zeggen, zijn de drums en de Haïtiaanse invloeden. Er zit totaal geen logica in de beats en drumslagen en juist dáárom is het zo lekker vreemd en verfrissend. KAYTRANADA's roots liggen op het eiland Haïti. Iets wat je duidelijk terughoort in nummers als 'WEIGHT OFF' en 'VIVID DREAMS'. De zomer spat er vanaf.

Samenwerkingen

Op elf van de vijftien nummers hoor je naast KAYTRANADA nog een andere artiest. Zo komen onder andere AlunaGeorge, Anderson .Paak en Little Dragon voorbij. Hij heeft precies de juiste track voor ze uitgekozen en creëert op de plaat ruimte voor zowel het zwoele 'GOT IT GOOD' met Graig David, maar ook pure hiphop op 'GLOWED UP' met Anderson .Paak.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'TOGETHER'

Op de track 'TOGETHER' hoor je de vocalen van AlunaGeorge. Het is één van de weinige liedjes op het album waar een soort pop-logica in zit. Bij 3FM zijn we enorm fan van dit nummer en daarom staat hij sinds een week op de 3FM-playlist. Je gaat hem dus nog vaak horen en dat is hartstikke fijn!

Beluister het volledige album 99.9% van KAYTRANADA

Ster advertentie
Ster advertentie