3FM nieuws

Regering Malawi heeft genoeg van Madonna

  1. Nieuwschevron right
  2. Regering Malawi heeft genoeg van Madonna

De grote plannen van Madonna om in Malawi tien scholen te bouwen, vallen niet goed bij de regering van het Afrikaanse land.

Volgens het persbureau Reuters zijn de leiders van het arme Afrikaanse land Malawi niet blij met de superster. Ze beschuldigen haar ervan dat ze de scholen wil bouwen om haar eigen imago en niet om het onderwijs in het land te verbeteren.

Madonna's plannen voor 10 nieuwe scholen

Madonna in januari kondigde aan dat haar stichting Raising Malawi tien scholen in Malawi, het land waar haar Adoptiekinderen vandaan komen, wil bouwen. Daardoor zouden elk jaar 1000 kinderen naar school kunnen. Dit klinkt als een positief plan, maar de regering in Malawi heeft het gehad met Madonna en haar projecten.

Malawi 'fed up' met Madonna

Woordvoerder van het Ministerie van Educatie in Malawi, Lindiwe Chide, vertelde Reuter dat ze 'fed up' zijn met Madonna. Een jaar geleden wilde Madonna al een school bouwen, maar dat liep toen in de soep. Chide zegt dat Madonna de regering niet op de hoogte heeft gebracht van de problemen met de bouw. Ook nu is de zangeres weer op eigen houtje aan het werk.

Chide: “Now she decides to announce that she plans to build 10 schools without getting authority from us again. We now feel like this is all about propping up her global image and not in our interest."

Fiasco eerste bouwproject Madonna

Madonna had in 2011 al intenties om een meisjesschool te bouwen in Malawi. Het bestuur van de mede door haar opgerichte hulporganisatie Raising Malawi zou een potje van het eerste bouwproject hebben gemaakt. Er was al heel veel geld uitgegeven, 3,8 miljoen dollar, zonder dat er nog maar een schop in de grond was gegaan.

Ster advertentie
Ster advertentie