3FM nieuws

ICYMI: Fresku maakt carrièreswitch, Gorillaz terug

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Fresku maakt carrièreswitch, Gorillaz terug

Heb je muzieknieuws gemist? Geen man over boord: alles staat hier.

(Fotograaf: Ben Houdijk)

15:01 uur: Fresku maakt carrièreswitch

Hij heeft er geen zin meer in, hoor; dat muziek maken. Nee, geintje natuurlijk. Maar Fresku neemt er wel tijdelijk een tweede job bij als leraar! Hij gaat vanaf 9 december lesgeven als gastdocent op het Fontys in Tilburg voor Creatieve Industries. Voor de IEMES-opleidingen (International Event, Music & Entertainment Studies) is het helemaal geen uitzondering om een muzikant of andere BN'er voor de klas te hebben. Jan Kooijman, Eric Corton en onze eigen Giel gingen de rapper voor. Directeur Pieter Bon ziet het wel zitten:

“Fresku is een oprechte rapper die zijn eigen weg kiest en met creativiteit sociale en maatschappelijke vraagstukken aan de orde stelt. Fresku behoort tot de top van de Nederlandse hiphop en onderscheidt zich door zijn uitgesproken mening over de muziekindustrie”

13:35 uur: Kensington genomineerd voor Best Worldwide Act

Deze week wonnen de mannen van Kensington al 'Best Dutch Act' tijdens de MTV EMA's en daar stopt het succes van de band niet. De Utrechtse band is namelijk genomineerd voor 'Best Worldwide Act'. Inmiddels hebben ze al drie keer de award voor 'Best Dutch Act' mogen ontvangen, namelijk sinds 2013. Wie weet komt daar een award voor 'Best Worldwide Act'.

11:07 uur: Nieuwe plaat Gorillaz

Het is officieel! Er deden al veel geruchten de ronde, maar Gorillaz brengen in 2016 een nieuw album uit. Alleskunner Damon Albarn sprak erover met Rolling Stone en liet zich daar uit over zijn beroemde collega's. Zo noemde hij, in tegenstelling tot Blur-bandlid Graham Coxon, Kanye West een uniek persoon, vond hij Taylor Swift opvallend, maar niet uniek (autsj) en Rihanna werd vanzelfsprekend cool, omdat ze op NME's cover staat.

9:51 uur: Christine and the Queens nieuwe video

Het debuutalbum van de Franse electro-pop Christine and the Queens komt morgen uit, maar de zangeres bracht haar single 'Paradis Pedus' twee dagen geleden al uit. Het nummer is gesampled van Kanye Wests 'Heartless', dat uitkwam in 2008. Het bijna melancholisch geworden nummer is een haast onherkenbare, maar mooie versie van 'Heartless'. Zie hieronder de clip, die gisteren is uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9:32 uur: Mr. Polska gouden plaat bij Giel

Voor zijn album $NOLLER ontving Mr. Polska vanochtend een gouden plaat! Hij was bij Giel te gast met zijn partner in crime Ronnie Flex. De twee waren dolgelukkig. Polska legde uit hoe hard zijn succes is gegaan:

"Zo heb je 0 gouden platen en zo moet je een nieuw muurtje thuis metselen om ze allemaal op te hangen. Ik vind het heel tof dat het wordt gerespecteerd wat de jeugd leuk vindt. Bedankt!"

Ster advertentie
Ster advertentie