3FM nieuws

Jay-Z en Beyoncé halen 4 miljoen op voor Obama

  1. Nieuwschevron right
  2. Jay-Z en Beyoncé halen 4 miljoen op voor Obama

Jay-Z en Beyoncé zamelen ongeveer 4 miljoen dollar in voor Barack Obama.

Super hiphop-duo Jay-Z en Beyoncé hebben dinsdagavond ongeveer 4 miljoen dollar (3,07 miljoen euro) ingezameld voor de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Barack Obama.

Jay-Z en Beyoncé helpen Barack Obama

Het koppel organiseerde een fundraiser in de New Yorkse nachtclub 40/40 van Jay-Z. Voor 40.000 dollar (meer dan 30.000 euro) mocht je aanwezig zijn bij het exclusieve feestje. Er waren uiteindelijk honderd gasten. Volgens de Washington Post bestond de gastenlijst uit 'hipsters en multimiljonairs'.

Champagnetoren ter waarde van 280.000 dollar

Bij binnenkomst wandelden de gulle gevers tegen een champagnetoren aan ter waarde van 280.000 dollar (ongeveer 215.000 euro). "Van de vloer tot aan het plafond staan gouden flessen opgestapeld. Het is het eerste wat je ziet als je binnenkomt. Het is adembenemend," zei een woordvoerder van de club tegen de Amerikaanse krant New York Post. Voor een flesje exclusieve champagne (Armand de Brignac) betaal je in de club van Jay-Z normaal gesproken achthonderd dollar (meer dan 600 euro). De constructie werd ontworpen door designer Jeffrey Beers.

Barack Obama's negende fundraiser

Het was Obama's negende fundraiser in New York dit jaar. Eerder op de avond sprak hij voor tweehonderd sponsors in het beroemde New Yorkse Waldorf hotel. Voor 12.500 dollar (ongeveer 9.600 euro) per familie kon je hierbij zijn.

Barack Obama vs Mitt Romney

Op het moment heeft Barack Obama een kleine voorsprong op zijn Republikeinse tegenstander Mitt Romney. Dat blijkt uit een opiniepeiling van omroep NBC en zakenkrant Wall Street Journal.

Obama krijgt steun van sterren

Jay-Z en Beyoncé zijn niet de enige Amerikaanse sterren die Obama steunen. Ook Katy Perry, Pitbull, Will.i.am, Foo Fighters, Scarlett Johansson, Eva Longoria en Scissor Sisters steunen de Amerikaanse president in de aanloop naar de verkiezingen.

>> Obama krijgt steun van sterren

Ster advertentie
Ster advertentie