3FM nieuws

Eric Corton stopt met 3VOOR12RADIO

  1. Nieuwschevron right
  2. Eric Corton stopt met 3VOOR12RADIO

Eric Corton stopt per 26 mei met 3VOOR12RADIO. Hij legt in een brief aan de 3FM luisteraars uit waarom.

Beste allemaal,

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en overtuiging 3VOOR12RADIO gepresenteerd.

Het programma is een belangrijke plek op 3FM geworden. Een plek voor gelijkgestemde zielen om te genieten van nieuwe, spannende, maar vooral goeie muziek...en een plek om geinformeerd te worden en mee te praten over actuele zaken.

Een programma om serieus trots op te zijn. Ook mijn vaak directe contact met jou als luisteraar is iets om trots op te zijn, vandaar dat ik deze brief ook aan jullie schrijf. Ik ga er namelijk mee stoppen. Vanaf 26 Mei zal iemand anders mijn plek innemen en 3VOOR12RADIO hopelijk nog succesvoller laten worden dan het nu al is.

Ik stop ermee omdat ik, ondanks het feit dat het programma me heel dierbaar is en ik eigenlijk nog best vol zit met plannen, niet meer vier avonden per week van huis wil zijn.

Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik dat niet meer kan. Ik mis teveel van mijn gezin, mijn schoolgaande kinderen, van mijn vriendenkring en van mijn nachtrust, en dat breekt me op. En na wat pogingen om mijn werkzaamheden anders in te delen, kom ik toch tot deze beslissing...

Geen gemakkelijke beslissing. Juist omdat de muziek, de gesprekken en die band met jou als luisteraar me ook heel veel inspiratie en plezier geven... Maar deze beslissing moet ik nemen voordat ik dat plezier en geinspireerde vuur verlies..En dat mag niet gebeuren.

Ik blijf gelukkig wel werkzaam voor 3FM. Want daar hoor ik thuis volgens mij... Op zaterdag blijf ik het programma That’s Live (BNN) maken tussen 18.00 en 20.00 en ook zal ik te horen blijven als Stem vh Station en in de uuropener van Ekstra Weekend (NTR). En wie weet wat er in de toekomst nog gebeurt, maar de vier avonden per week 3VOOR12RADIO zullen door iemand anders ingevuld worden. Wie dat gaat worden is als ik dit schrijf nog niet bekend, maar er wordt door de VPRO druk gezocht.

Het zal best even wennen zijn, om na bijna vier jaar weer ‘s avonds thuis te zijn...Geen uuropener in te starten en een mooie eerste plaat te draaien, zorgvuldig door Menjo uitgekozen om de week in te luiden of de moeilijke woensdag door te komen. Het zal ook voor jou best wel even wennen zijn om iemand anders dat te horen doen, maar het programma zal een plek blijven voor nieuwe, spannende muziek en een plaats waar je als luisteraar je verhaal kwijt kunt.

Ik weet nog niet wat ik ga doen. Misschien dat ik dat maar eens een tijdje open laat. Even wat nieuwe energie opdoen en zien wat er op me afkomt. Want dat je niet van me af bent is zeker.... Ik laat het op me afkomen.

Ik bedank je via deze brief voor al je requests, je sms-jes, mailtjes en Twittersessies van de afgelopen jaren. Ik heb er van genoten, om gelachen, van geleerd en op gescholden soms... Maar het maakte mijn werk de moeite waard.

Ik zal jullie missen... Tot gauw.

Eric Corton

Ster advertentie
Ster advertentie