3FM nieuws

Ilse DeLange over plagiaatbeschuldiging The Common Linnets

  1. Nieuwschevron right
  2. Ilse DeLange over plagiaatbeschuldiging The Common Linnets

Giel belde vrijdag 20 juni met Ilse DeLange over de plagiaatbeschuldiging aan het adres van The Common Linnets.

The Common Linnets worden beschuldigd van plagiaat. De 65-jarige Ruud van Osch uit Den Haag beweert dat stukken uit het nummer 'Calm After The Storm' van hem gestolen zijn.

Ruud is So Sad over plagiaat

Ruud van Osch beweert dat "dertien noten" uit het songfestivalnummer identiek zijn aan zijn nummer 'So Sad'. Hij stuurde vorig jaar een demo naar de platenmaatschappij van Ilse. "Toen ik het op tv hoorde dacht ik: ik kan er niks aan doen, zij hebben wat veranderd. Maar toen het refrein begon, kon ik mijn melodie zo meezingen", zegt van Osch tegen Omroep West.

Ilse DeLange over plagiaatbeschuldiging The Common Linnets

Giel belde vrijdagmorgen met Ilse om haar kant van het verhaal te horen. Ilse zei dat ze het eigenlijk heel erg vindt dat Ruud van Osch op deze manier aandacht voor zichzelf vraagt en dat hij zomaar een platform krijgt. "Het is jammer dat deze man zo serieus wordt genomen en dat hij gevoed wordt in zijn gedachten en dat het helemaal uit de hand loopt."

Ruud van Osch over 'So Sad' en 'Calm After The Storm'

Van Osch stuurde het nummer naar de platenmaatschappij van Ilse met het voorstel dat het een goed Songfestivalnummer zou zijn. "Ik kreeg er geen antwoord op. Toen heb ik een e-mail verzonden met de vraag of het misschien iets is voor René Froger, maar daar kwam ook geen antwoord op."

De Hagenees legde na het horen van 'Calm After The Storm' beide nummer over elkaar en stuurde het fragment naar de platenmaatschappij. Volgens hem antwoordde de secretaresse dat de nummer inderdaad op elkaar leken maar dat hij beter een advocaat in de arm kan nemen, maar daar heeft de man geen geld voor.

'So Sad' en 'Calm After The Storm' gemixt

Ster advertentie
Ster advertentie